Talpmasszázs reflexológia reflexológus

Talpmasszázs, talp- és kézreflexológia reflexológus

Talpmasszázs talpreflexológia reflexológus masszőr

 

 

Reflexológus talpmasszőr terepautaA talp- és kézreflexológia a természetgyógyászat azon területe, amelyet talán a legjobban elfogad a hagyományos orvoslás is. A talpon rengeteg idegvégződés található. A talpmasszázs során ezek ingerlésével az egész szervezetet tudjuk kezelni. A talpat úgy kell elképzelni, mint a szervezet különleges térképét. A talp egyes pontjai megfeleltethetőek a különböző szerveknek. A talpon ezeknek a pontoknak a stimulálásával az egész szervezetünkre komoly hatást tudunk gyakorolni.

Ismerje meg a talpmasszázs eredetét! élettani hatásaitA talpmasszázs, reflexológia, jótékony élettani hatásai

A masszázsnak köszönhetően ideálisan szabályozni lehet a hormontermelő mirigyek működését. A legtöbbek számára viszont a fájdalomcsökkentő hatása miatt bír rendkívül fontos jelentőséggel .Kiváló lehetőséget biztosít az immunrendszer erősítésre, így például az allergiás, reumás és asztmás megbetegedések kezelésére is hatékony megoldást nyújt. A reflexológia vérserkentő hatása következtében pedig kifejezetten ajánlott a bőrbetegségek gyógyítására is. Az előbb említett problémák orvoslása mellett relaxációs lehetőséget nyújt az egész napi munka után, nem beszélve azokról, akik főleg állómunkát végeznek.

Ha az Ön számára is fontos egészségének megőrzése, akkor ne hagyja ki ezt a lehetőséget, és keressen fel minket feltüntetett elérhetőségeken!

 

Miben segít a reflexológus.Talpmasszázs menete reflexológus masszőrrel

reflexológus segítségével az egész testet gyógyíthatjuk, tisztíthatjuk és elláthatjuk energiával. A masszázs serkenti a vér- és nyirokkeringést, ezért el tudja távolítani az esetleges lerakódásokat és salakanyagokat a szervezetből. A  reflexológia masszázs a betegség okát szünteti meg a szervezet öngyógyító mechanizmusa beindításán keresztül Minden kezelésben a javulás időleges, ha csak a tüneteket szüntetjük meg, az ok pedig továbbra is fennáll. A masszázzsal hatunk a vérkeringésre, ami ha nem megfelelő működészavarok jöhetnek létre. A reflexológus feladata (és más masszázsoknál is cél), hogy az adott terület oxigén és tápanyag ellátását segítsük, előmozdítsuk a salakanyagok távozását. A klinikai módszerek mellett a talpmasszázs kiegészítő terápiaként használata felgyorsítja a gyógyulási folyamatokat.

A talp és lábfej,  felmérése közben a két lábon folyamatosan történik a reflexológiai masszázs. A reflexológia masszázs mindig a keringés irányába történik, ez a sarok felé irányuló masszázs. (Bizonyos esetekben más irányú masszázs is alkalmazható, spirál, lépegető, stb… ezt az adott terület felmérése után válik egyértelművé).A reflexológus mindig egyénileg határozza meg, a kezelési időt, az egyes szervzónákra nézve, a minimális, és maximális ingerlési lehetőségeket, ritmusát, és azok idejét. Az inger mértéke igazodik az egyén állapotához, ez soha nem lehet túl erős (egyéni ingerküszöb túllépése) és túl gyenge simogató, az nem reflexzóna masszázs kezelés.

Mikor érdemes alkalmazni?

  • Szív- és keringési zavarok esetén,
  • Nyirokkeringési problémákra,
  • Légzőszervi megbetegedések kezelésére, asztmás és allergiás eredetű panaszokra,
  • Méregtelenítéshez, fogyókúra idején,
  • Az immunrendszer erősítésére,
  • Emésztési zavarokra, bőrproblémákra,
  • Húgyúti-, és veseproblémákra (pl. gyakori vizelési inger).( előnyeit sokáig lehetne sorolni Stb..)

Talpmasszázs vagy talpreflexológia? Reflexológia hatásai.

reflexológus Talpmasszőr Budapest talpmasszázs Budapesten Talpmasszázs hatásaSokan kérdezik, mi a különbség a kettő tevékenység között (frissítő talpmasszázs avagy reflexológia.

Röviden összefoglalva, a talpreflexológia is talpmasszázs, de annál sokkal több, mint amit a frissítő talpmasszázs takar.

Frissítő talpmasszázs alkalmazásakor, a talpat és a láb alsó területét, lábfej stb.. átmasszírozzuk, javítva a vérellátását, a területnek, finomabb masszírozással javítva a nyirokkeringést (a nyirokkeringés javítására, is külön masszírozó fogásokat tanul, és alkalmaz, a talpreflexológus).Talpmasszázsal képes lehetsz a szervezet harmónizálására. A célja a jó közérzet megteremtése, a feszültség oldása, az idegrendszer megnyugtatása, különösebb anatómiai, és betegségek ismerete nélkül.

A talpreflexológus, a páciens visszajelzései alapján, és a tapintás, a láb állapota, színe, struktúrája, merevsége, stb.. alapján masszírozza az adott területet, úgy, hogy közben tudja, milyen szervekre, kivetülésekre, hat a szervezetben, az egyénre szabott zónák sorrendben, milyen mértékben alkalmazva, és milyen hatásokat kiváltva. A talpmasszírozás a reflexológia nagyszerű betegségmegelőző módszer. Mert szeretetet, odafigyelést ajándékoz annak aki kapja. És a segítségnyújtás örömét annak aki adja.A talpreflexpontok valamint a szervezet más kapcsolódó pontjain keresztül a kifejtett nyomás , és technika hatására, akár kezdődő, még fizikailag nem érzékelhető betegségek is feloldódhatnak.

Mindkét masszázs fajtának van létjogosultsága, a frissítő talpmasszázsnál főleg a frissítő jellege miatt, a fáradt sajgó láb fölfrissítésére. A talpreflexológia masszázs esetében a fentieken felül, a szervezet öngyógyító folyamatainak beindítása, és a szervezetben előforduló negatív hatások enyhítésére, állapotváltozások megszüntetésére, a megfelelő kivetülések masszírozásán keresztül.

talpreflexologia talpmasszázs Budapesten reflexológia talptérkép talpmasszázs pontok

A talpreflexológia az egészséget megtartó életerők tudatos és célirányos serkentése újnyomással a reflexológiai területeken, a megfelelő zónákra még a fájdalom küszöb alatti nyomáserősséggel. Téves az a felfogás, hogy minél jobban fáj, annál hatásosabb egy egy reflexológiai masszázs kezelés. Fájdalommentes kezelés esetén is hatásos .Az egyéni fájdalomküszöb átlépése nélkül, de megfelelő erővel történő masszázs során, ideális esetben mindkét fél érzi az elváltozásokat, képleteket ( kellemes, jóleső fájdalom érzett gyakran előfordulhat, ez még a fájdalomküszöb közelében történik)..

A szervezet mindig arra törekszik, ha valamilyen állapotváltozás történik, ezt jelezze.

A talpreflexzóna-masszázs közben, hatására, a testre ható mennyiségi és minőségi inger kiválthat folyamatokat, változásokat a szervezetben.

Legtöbb esetben ezek a hatások, kellemesek, megnyugtatóak, jóleső érzésűek, akár elálmosodást, és teljes ellazulást is okozhatnak. A talpreflexzóna masszázzsal befolyásolni tudjuk a belső elválasztású mirigyek tevékenységét, a hormonok (endokrin rendszer) fontos szerepet játszanak a szervezet harmonikus működésében.

Legyen konkrét a panasz vagy általános, a fájdalom üzenet, hogy nem működik jól testünk. Keressen hogy segíthessek 06 30 9915-642

A masszázs lehetséges mellékhatásai:

Talpmasszázs mellékhatásai

A masszázs során későbbi reakcióknál előfordulhat izomláz, fáradságérzés, orválladékozás, megváltozhat a vizelet színe, szaga, mennyisége, felléphet akár hidegrázás, de akár láz is, ami magától elmúlik és utána lényeges javulás áll be.

Ilyenkor időt kell hagyni a szervezetnek, hogy saját alapregulációs folyamatát beindítva regenerálja a szervezetet.

Fontos megjegyezni, hogy az ideális talpreflexológus talpmasszőr, nem avatkozhat bele más gyógyító által elkezdett munkába (hacsak a beteg váltani nem akar), respektálja az egyetemi, klinikai orvoslást, tiszteletben tartja más természetgyógyász elképzeléseit, módszereit.

Mit tehetünk magunk is lábunk, talpunk és egészségünk érdekében, hogy segítsük a masszázs jótékony hatásait?

A helyes étrend itt is elengedhetetlen, a makro tápanyagok szempontjából KB: összetett szénhidrátok 50 % -ban, fehérjék (vegyesen növényi és állati eredetű) 30 % -ban, és maximum 20% lehetőleg növényi eredetű zsír bevitele.

Mikro tápanyagok szerint pl: elkészíthetünk regeneráló teát (csipkebogyó, szárított málna, szeder, apró darabokra vágott gyermekláncfűgyökér, szárított alma, eper levél vagy gyömbér ízlés szerint adagolható bele) ebből 1-2 teáskanálnyi adag az elkészítéshez, így segítve a masszázst.

Folyadék, gyümölcslé, gyógytea,serkentőleg hat az élettani folyamatokra, segíti az emésztést, sejtkondicionáló, hidratáló.

Élénkítő lábfürdővel lábunk egészségéért segítve  folyamatokat: 3 evőkanál kakukkfű plusz 1 evőkanál tengeri só, hozzáadva 6 csepp citromolaj és 3 csepp eukaliptusz olaj (kamilla és mandula olajból is kerülhet a vízbe 1-2 csepp) kb 40 fokos vízbe, hogy fél lábszárát elérje. ( ha fokozni akarunk 4 evőkanál zablisztet tegyünk vászonzacskóba, kössük el a szárát, és tegyük ezt is a lábfürdőbe ).

Naponta tornáztassuk a lábat aktívan, és passzívan. Nagyon jótékony hatású, és segíti a talpmasszázs folyamatát.

Sok mozgás és mozgatás kiegészíti a talp-masszázst és talpreflexológiát

talpmasszázs talp torna

A lábnak (talpnak) jót tesz a homokban taposás, kavicstaposás, jégbe hűtött cseresznyemagzsák használata, harmatfűben járás, kőgörgetés, és tárgygörgető gimnasztika.

Aktív torna a talp és láb egészségégért.

Ujjhegyen járás, sarkon, külső, belső oldalon, az ujjak forgatása, szétterpesztése, fel-le mozgatása, apró tárgyak felemelése.

Deformitás ízületi elváltozás esetén, a terápia mellett érdemes zsálya, zsurló, körömvirág, szénamurva,, cickafark fürdőt lábáztatást használni.

A rendszeres, talpreflexológiával nemcsak a szervekben indul be az öngyógyító mechanizmus, hanem a helyi izmok is fellazulnak, javul a vérellátás, oldódnak az energiablokkok, és fájdalmak.

A személyes részvételt a reflexológiai kezelésen akkor fogja észrevenni szervezete ha a masszázst követő napokon sokkal több folyadékot enged át rajta.

Keressen minket bizalommal, és foglaljon időpontot masszázs kezeléseink egyikére, hogy természetes módon szabaduljon meg a negatív hatásoktól!

A reflexológia rövid története

Tudta, hogy a talpreflexológia reflexológia masszázs egyes elemei, felismerhetőek Egyiptomban, Kínában, Indiában, Mezopotámiában, az ősi maya, azték, inka civilizációkban is?

Az antik görög és római fénykorban, az orvosok számára a masszázs a gyógyítás és fájdalomcsillapítás legfőbb eszköze volt. A talpmasszázs régészeti leletekkel bizonyítottan az egyik, ha nem a legrégebbi masszázs fajta.

masszázs több ezer éves múltra tekint vissza, egyike a legrégebbi gyógyeljárásoknak. Azt lehet valószínűsíteni, hogy az emberek ösztönösen kezdték el finoman ingerelni, nyomkodni azokat a pontokat, amelyektől a fájdalmuk enyhülését, betegségük gyógyulását kívánták. A reflexológia nyomaira rábukkantak már Afrikában, Japánban, Kínában, sőt Oroszországban is. Létezik olyan egyiptomi lelet is, amely ma már 2330 éves, és feltehetőleg azt mutatja be, ahogyan az egyiptomiak kéz- és talpmasszázst alkalmaznak egymáson.

A reflexológia modern kori reneszánszát Dr. Willam H. Fitzgerald indította útnak. Az Egyesült Államokban tevékenykedő Fitzgerald fül-orr-gége sebész volt, és rendkívül elismert a szakmájában. A reflexológia területén tett felfedezését 1913-ban publikálta.

Fitzgerald a testet tíz hosszanti energiazónára osztotta fel. A test két oldalán 5-5 energiazóna található, ezek a fej megfelelő zónáitól a láb- és kézujjak végéig futnak le. Fitzgerald megfigyelte, hogy ha bizonyos pontokra kézzel vagy valamilyen más tárggyal nyomást fejtünk ki, megszüntethető a fájdalom, érzéstelenítő hatás váltható ki.

Fitzgerald módszere komoly népszerűségnek örvendett mind a szakma, mind a laikusok körében. Ma már a világon számos követője és továbbfejlesztője akad ennek az ősi módszernek.

Egyszerű tippek:

Kéz ellazítása: Szorítsuk meg a bal kéz hüvelyk és mutatóujjal a jobb kéz egyes ujjainak a végét ( a hüvelyk nyomja a körmöt felül a mutató támaszt alúl) Egy nyomás tartson 3 mp-ig a fájdalom küszöböt nem átlépve, ritmikusan váltogatva. Végezzük el a gyakorlatot a másik kézen is.

Rossz közérzet kicsit emelkedett vérnyomás, időjárás változás.

Két kezünkkel a boka ívétől felfelé a comb irányába (teljesen átfogva a lábat)  lassú erőteljes mozdulatokkal simítsuk felfelé a lábat, záró mozdulattal az Achilles-ín sarok bemélyedésénél, nyomjuk közepes erősséggel a hüvelyk, és mutató ujjunkkal 45 mp-ig.

Stressz csökkentése rövid időn belül:

Tudatos légzés terápia: Háromlépéses terápia ( nagyon jó az allergiás, és tüdő eredetű betegségekre is). Lazítsuk el a hasizmainkat, és lassan lélegezzünk be az orrunkon keresztül ( allergiásoknál érdemes előtte orrtisztító oldatot használni ).Érezzük, hogy a levegő a hasunkat telíti meg (alsó rekeszizmok, a hasra helyezzük tenyerünket, és az emelkedik csak). Második lépésként , a tüdőre helyezzük tenyerünket, és belégzéskor csak az emelkedik. Harmadik lépésként ( ez némi gyakorlatot kíván) először a hasunk emelkedik belégzéskor, majd a tüdőnk is, érdemes két tenyerünket elhelyezni az adott területeken, és erre koncentrálva lélegezni. A légzések 4 mp be illetve 8 mp kilégzések ütemében történjenek ( számolással ez megoldható, ritmust adnak a számok, és érdemes visszafelé számolni, ez az agy alfa hullám területét stimulálja. ( hirtelen szívdobogás esetén is hatásos).

Reflexológia talpmasszázs árak itt

A  reflexmasszázs nagyszerű segítség a természettől, vétek nem élni vele. A döntés azonban az Öné.

 

Keressen minket bizalommal, kérjen időpontot megadott elérhetőségeinken talpmasszázsra Budapesten!

 

További szolgáltatásaink:Nyirokmasszázs masszőr

Úgy érzi, Önnek a is a segíthet a reflexológia masszázs?

Engedje meg, hogy segítsek!

Hiszem, hogy együtt, a kezelések sikeresek lehetnek
Harmóniában gazdag életet kívánva, előre is köszönve bizalmát:

Sáfrányos István Masszőr és természetgyógyász masszázs

Tel: 06-30-9915-642

Sáfrányos István masszázs szolgáltatások!

reflexológus reflexológia

Megosztás