Talpmasszázs talpreflexológia relexológus miben segít

Talpmasszázs, talp- és kézreflexológia reflexológus

Talpmasszázs talpreflexológia reflexológus

Úgy gondolom azért kereste fel honlapunkat, mert érdekli a megelőzés, és az alternatív gyógyászati, és masszázs megoldások.

Ezért  , egyszerű, és betartható ötletekkel is szolgálunk, hogy közérzete, és egészsége harmonikussá váljon

A talp- és kézreflexológia a természetgyógyászat azon területe, amelyet talán a legjobban elfogad a hagyományos orvoslás is. A talpon rengeteg idegvégződés található. A talpmasszázs során ezek ingerlésével az egész szervezetet tudjuk kezelni. A talpat úgy kell elképzelni, mint a szervezet különleges térképét. A talp egyes pontjai megfeleltethetőek a különböző szerveknek. Ezeknek a pontoknak a stimulálásával az egész szervezetünkre komoly hatást tudunk gyakorolni.

Hatásos talpmasszázs talp reflexológia. 06 30 9915-642

 

A talpmasszázs, reflexológia, jótékony hatásai

Talán napjaikban is megdöbbentő lehet a tény, hogy a talpmasszázs megfeleltethető lehet a testünk térképének. Általában a szervi megbetegedések egyik fő oka, ha az energiák nem tudnak szabadon áramolni, azonban ha talpmasszázs során megkeressük az érintett speciális zónát, akkor az adott ponton történő masszírozás segítségével az egyensúly helyreállítható, távolhatásként reflexet váltunk ki az adott területre. Jellemzően a talpmasszázs reflexmasszázs során elég korán megállapítható a betegségre való hajlam, a talp már jelez amikor a beteg még panaszmentes.

A talpmasszázsnak köszönhetően ideálisan szabályozni lehet a hormontermelő mirigyek működését. A legtöbbek számára viszont a fájdalomcsökkentő hatása miatt bír rendkívül fontos jelentőséggel a talpmasszázs és reflexológia. A talpmasszázs kiváló lehetőséget biztosít az immunrendszer erősítésre, így például az allergiás, reumás és asztmás megbetegedések kezelésére is hatékony megoldást nyújt. A talpmasszázs és reflexológia vérserkentő hatása következtében pedig kifejezetten ajánlott a bőrbetegségek gyógyítására is. A talpmasszázs az előbb említett problémák orvoslása mellett kiváló relaxációs lehetőséget nyújt az egész napi munka után, nem beszélve azokról, akik főleg állómunkát végeznek.

Ha az Ön számára is fontos egészségének megőrzése, akkor ne hagyja ki ezt a lehetőséget, és keressen fel minket feltüntetett elérhetőségeken!

A Talpmasszázs reflexológia, feladata, hogy meglévő tüneteit csökkentse, egészséges közérzetét javítsa. 06 30 9915-642

 

Miben segít a talpmasszázs talp reflexológia?

talpmasszázs és reflexológus segítségével az egész testet gyógyíthatjuk, tisztíthatjuk és elláthatjuk energiával. A masszázs serkenti a vér- és nyirokkeringést, ezért el tudja távolítani az esetleges lerakódásokat és salakanyagokat a szervezetből. A talpmasszázs reflexológia masszázs a betegség okát szünteti meg a szervezet öngyógyító mechanizmusa beindításán keresztel Minden kezelésben a javulás időleges, ha csak a tüneteket szüntetjük meg, az ok pedig továbbra is fennáll. A talpmasszázzsal reflexológia masszázzsal hatunk a vérkeringésre, ami ha nem megfelelő működészavarok jöhetnek létre. Így a talpmasszázs és reflexológus feladata (és más masszázsoknál is cél), hogy az adott terület oxigén és tápanyag ellátását segítsük, előmozdítsuk a salakanyagok távozását. A klinikai módszerek mellett a talpmasszázs kiegészítő terápiaként használata felgyorsítja a gyógyulási folyamatokat. A hatásos talpreflexológia a cél, minden talpmasszázs segít, de, hogy milyen eredményeket érünk el, az nagyon sok az emberi szervezetben lejátszódó életfolyamatnak része. A kóros folyamatok megszüntetése a cél, ha ez nem megy akkor csökkentése, vagy megállítása. A talpmasszázzsal szerintem minden reflexológus a sikerekért cselekszik, egy példán bemutatva, ha kórosan sok ciszta keletkezik a szervezetben, akkor a cél a reflexológus masszőr számára, hogy megszüntesse a kórképet. Sajnos vannak olyan esetek, amikor egyéb tényezők, erősen befolyásolják, nemcsak a reflexológus, az orvosok tevékenységét is  Ilyen lehet genetikai örökletes hajlam, életmódbeli, táplálkozási szokások, és egyéb tényezők, ebben az esetben nagy eredmény az is, ha megállítjuk a folyamatokat.

Fájdalommentes kezelések. 06 30 9915-642

 

Mikor érdemes a talpmasszázst talp-reflexológiát alkalmazni?

  • Szív- és keringési zavarok esetén, érdemes talpmasszázst alkalmazni, és felkeresni egy reflexológust
  • Nyirokkeringési problémákra, érdemes talpmasszázst alkalmazni és felkeresni egy reflexológust
  • Légzőszervi megbetegedések kezelésére, asztmás és allergiás eredetű panaszokra, érdemes talpmasszázst alkalmazni és felkeresni egy reflexológust
  • Méregtelenítéshez, fogyókúra idején, érdemes talpmasszázst alkalmazni és felkeresni egy reflexológust
  • Az immunrendszer erősítésére, érdemes talpmasszázst alkalmazni és felkeresni egy reflexológust
  • Emésztési zavarokra, bőrproblémákra, érdemes talpmasszázst alkalmazni és felkeresni egy reflexológust
  • Húgyúti-, és veseproblémákra (pl. gyakori vizelési inger). érdemes talpmasszázst alkalmazni és felkeresni egy reflexológust

Talpmasszázs vagy talpreflexológia?

Talpmasszőr Budapest talpmasszázs BudapestenSokan kérdezik, mi a különbség a kettő tevékenység között (frissítő talpmasszázs avagy reflexológia.

Röviden összefoglalva, a talpreflexológia is talpmasszázs, de annál sokkal több, mint amit a frissítő talpmasszázs takar.

Frissítő talpmasszázs alkalmazásakor, a talpat és a láb alsó területét, lábfej stb.. átmasszírozzuk, javítva a vérellátását, a területnek, finomabb masszírozással javítva a nyirokkeringést (a nyirokkeringés javítására, is külön masszírozó fogásokat tanul, és alkalmaz, a talpreflexológus).

A talpreflexológus, a páciens visszajelzései alapján, és a tapintás, a láb állapota, színe, struktúrája, merevsége, stb.. alapján masszírozza az adott területet, úgy, hogy közben tudja, milyen szervekre, kivetülésekre, hat a szervezetben, milyen mértékben alkalmazva, és milyen hatásokat kiváltva.

Mindkét masszázs fajtának (frissítő talpmasszázs, talp reflexológia) van létjogosultsága, a frissítő talpmasszázsnál főleg a frissítő jellege miatt, a fáradt sajgó láb fölfrissítésére. A talpreflexológia esetében a fentieken felül, a szervezet öngyógyító folyamatainak beindítása, és a szervezetben előforduló negatív hatások enyhítésére, állapotváltozások megszüntetésére, a megfelelő kivetülések masszírozásán keresztül.

talpreflexologia talpmasszázs Budapesten

A talpreflexológia az egészséget megtartó életerők tudatos és célirányos serkentése újnyomással a reflexológiai területeken, a megfelelő zónákra még a fájdalom küszöb alatti nyomáserősséggel. Téves az a felfogás, hogy minél jobban fáj, annál hatásosabb egy talpmasszázs, vagy egy reflexológiai kezelés. Fájdalommentes kezelés esetén is hatásos a talpmasszázs reflexológia.

Tudta, hogy a talpreflexológia egyes elemei, felismerhetőek Egyiptomban, Kínában, Indiában, Mezopotámiában, az ősi maya, azték, inka civilizációkban is?

Az antik görög és római fénykorban, az orvosok számára a masszázs a gyógyítás és fájdalomcsillapítás legfőbb eszköze volt. A talpmasszázs reflexológia régészeti leletekkel bizonyítottan az egyik, ha nem a legrégebbi masszázs fajta. A reflexológiai talpmasszázs olyan mikrorendszer ahol a szervezet visszatükrözi a szervek működési állapotát, az anatómiai rendellenességeket, és állapotváltozásokat. A szervezet mindíg arra törekszik, ha valamilyen állapotváltozás történik, ezt jelezze.

A talpreflexzóna-masszázs közben, hatására, a testre ható mennyiségi és minőségi inger kiválthat folyamatokat, változásokat a szervezetben.

Legtöbb esetben ezek a hatások, kellemesek, megnyugtatóak, jóleső érzésűek, akár elálmosodást, és teljes ellazulást is okozhatnak. A talpreflexzóna masszázzsal befolyásolni tudjuk a belső elválasztású mirigyek tevékenységét, a hormonok (endokrin rendszer) fontos szerepet játszanak a szervezet harmonikus működésében.

A talpmasszázs során későbbi reakcióknál előfordulhat izomláz, fáradságérzés, orválladékozás, megváltozhat a vizelet színe, szaga, mennyisége, felléphet akár hidegrázás, de akár láz is, ami magától elmúlik és utána lényeges javulás áll be.

Ilyenkor időt kell hagyni a szervezetnek, hogy saját alapregulációs folyamatát beindítva regenerálja a szervezetet.

Fontos megjegyezni, hogy az ideális talpreflexológus talpmasszőr, nem avatkozhat bele más gyógyító által elkezdett munkába (hacsak a beteg váltani nem akar), respektálja az egyetemi, klinikai orvoslást, tiszteletben tartja más természetgyógyász elképzeléseit, módszereit.

Javítani állapotán, ha lehetséges elérni a testi szellemi harmóniát. 06 30 9915-642

 

Mit tehetünk magunk is lábunk és egészségünk érdekében?

A helyes étrend itt is elengedhetetlen, és nagyban segíti a talpmasszázs eredményességét, a makro tápanyagok szempontjából KB: összetett szénhidrátok 50 % -ban, fehérjék (vegyesen növényi és állati eredetű) 30 % -ban, és maximum 20% lehetőleg növényi eredetű zsír bevitele.

Mikro tápanyagok szerint pl: elkészíthetünk regeneráló teát (csipkebogyó, szárított málna, szeder, apró darabokra vágott gyermekláncfűgyökér, szárított alma, eper levél vagy gyömbér ízlés szerint adagolható bele) ebből 1-2 teáskanálnyi adag az elkészítéshez.

Folyadék, gyümölcslé, gyógytea,serkentőleg hat az élettani folyamatokra, segíti az emésztést, sejtkondicionáló, hidratáló, és a talpmasszázs folyamatát is támogatja.

Élénkítő lábfürdővel lábunk egészségéért segítve a talpmasszázs reflexológiai masszázs folyamatait: 3 evőkanál kakukkfű plusz 1 evőkanál tengeri só, hozzáadva 6 csepp citromolaj és 3 csepp eukaliptusz olaj (kamilla és mandula olajból is kerülhet a vízbe 1-2 csepp) kb 40 fokos vízbe, hogy fél lábszárát elérje. ( ha fokozni akarunk 4 evőkanál zablisztet tegyünk vászonzacskóba, kössük el a szárát, és tegyük ezt is a lábfürdőbe ).

Naponta tornáztassuk a lábat aktívan, és passzívan.

Sok mozgás és mozgatás kiegészíti a talp-masszázst és talpreflexológiát

A talpreflexológia talpmasszázs szempontjából, és a lábnak is jót tesz a homokban taposás, kavicstaposás, jégbe hűtött cseresznyemagzsák használata, harmatfűben járás, kőgörgetés, és tárgygörgető gimnasztika.

Aktív torna a talp és láb egészségégért, és akkor a talpmasszázs is hatásosabb.

Ujjhegyen járás, sarkon, külső, belső oldalon, az ujjak forgatása, szétterpesztése, fel-le mozgatása, apró tárgyak felemelése.

Deformitás ízületi elváltozás esetén, a talpmasszázs mellett érdemes zsálya, zsurló, körömvirág, szénamurva,, cickafark fürdőt lábáztatást használni.

A rendszeres talpmasszázzsal, talpreflexológiával nemcsak a szervekben indul be az öngyógyító mechanizmus, hanem a helyi izmok is fellazulnak, javul a vérellátás, oldódnak az energiablokkok, és fájdalmak.

Reflexológia és talpmasszázs szolgáltatások gyógyulás relaxálás, lelki és testi felüdülés érdekében. 06 30 9915-642

 

A talpmasszázs története

masszázs több ezer éves múltra tekint vissza, ( így a talpmasszázs is) egyike a legrégebbi gyógyeljárásoknak. Azt lehet valószínűsíteni, hogy az emberek ösztönösen kezdték el finoman ingerelni, nyomkodni azokat a pontokat, amelyektől a fájdalmuk enyhülését, betegségük gyógyulását kívánták. A reflexológia nyomaira rábukkantak már Afrikában, Japánban, Kínában, sőt Oroszországban is. Létezik olyan egyiptomi lelet is, amely ma már 2330 éves, és feltehetőleg azt mutatja be, ahogyan az egyiptomiak kéz- és talpmasszázst alkalmaznak egymáson.

talpmasszázs és a reflexológia modern kori reneszánszát Dr. Willam H. Fitzgerald indította útnak. Az Egyesült Államokban tevékenykedő Fitzgerald fül-orr-gége sebész volt, és rendkívül elismert a szakmájában. A reflexológia területén tett felfedezését 1913-ban publikálta.

Fitzgerald a testet tíz hosszanti energiazónára osztotta fel. A test két oldalán 5-5 energiazóna található, ezek a fej megfelelő zónáitól a láb- és kézujjak végéig futnak le. Fitzgerald megfigyelte, hogy ha bizonyos pontokra kézzel vagy valamilyen más tárggyal nyomást fejtünk ki, megszüntethető a fájdalom, érzéstelenítő hatás váltható ki.

Fitzgerald módszere komoly népszerűségnek örvendett mind a szakma, mind a laikusok körében. Ma már a világon számos követője és továbbfejlesztője akad ennek az ősi módszernek.

További szolgáltatásaink: TalpmasszázsCellulit masszőr

Úgy érzi, Önnek a is a segíthet a talpmasszázs reflexológia?

Engedje meg, hogy segítsek!

Hiszem, hogy együtt, a kezelések sikeresek lehetnek
Harmóniában gazdag életet kívánva, előre is köszönve bizalmát:

Sáfrányos István Masszőr és természetgyógyász masszázs

Tel: 06-30-9915-642

Vegye igénybe cellulit masszázs szolgáltatásainkat!

celluit masszázs kezelések