Talpmasszázs talpreflexológia

kombinált kezeléseink izom ill izületre

Talpmasszázs, talp- és kézreflexológia reflexológus

Talpmasszázs talpreflexológia reflexológus

Úgy gondolom azért kereste fel honlapunkat, mert érdekli a megelőzés, és az alternatív gyógyászati megoldások.

Ezért  , egyszerű, és betartható ötletekkel is szolgálunk, hogy közérzete, és egészsége harmonikussá váljon

A talp- és kézreflexológia a természetgyógyászat azon területe, amelyet talán a legjobban elfogad a hagyományos orvoslás is. A talpon rengeteg idegvégződés található. A talpmasszázs során ezek ingerlésével az egész szervezetet tudjuk kezelni. A talpat úgy kell elképzelni, mint a szervezet különleges térképét. A talp egyes pontjai megfeleltethetőek a különböző szerveknek. Ezeknek a pontoknak a stimulálásával az egész szervezetünkre komoly hatást tudunk gyakorolni.

A talpmasszázs, reflexológia, jótékony hatásai

Talán napjaikban is megdöbbentő lehet a tény, hogy a talpmasszázs megfeleltethető lehet a testünk térképének. Általában a szervi megbetegedések egyik fő oka, ha az energiák nem tudnak szabadon áramolni, azonban ha talpmasszázs során megkeressük az érintett speciális zónát, akkor az adott ponton történő masszírozás segítségével az egyensúly helyreállítható.

A talpmasszázsnak köszönhetően ideálisan szabályozni lehet a hormontermelő mirigyek működését. A legtöbbek számára viszont a fájdalomcsökkentő hatása miatt bír rendkívül fontos jelentőséggel. A talpmasszázs kiváló lehetőséget biztosít az immunrendszer erősítésre, így például az allergiás, reumás és asztmás megbetegedések kezelésére is hatékony megoldást nyújt. A talpmasszázs vérserkentő hatása következtében pedig kifejezetten ajánlott a bőrbetegségek gyógyítására is. A talpmasszázs az előbb említett problémák orvoslása mellett kiváló relaxációs lehetőséget nyújt az egész napi munka után, nem beszélve azokról, akik főleg állómunkát végeznek.

Ha az Ön számára is fontos egészességének megőrzése, akkor ne hagyja ki ezt a lehetőséget, és keressen fel minket feltüntetett elérhetőségeken!

Miben segít a talpmasszázs talp reflexológia?

talpmasszázs segítségével az egész testet gyógyíthatjuk, tisztíthatjuk és elláthatjuk energiával. A masszázs serkenti a vér- és nyirokkeringést, ezért el tudja távolítani az esetleges lerakódásokat és salakanyagokat a szervezetből.

Mikor érdemes a talpmasszázst talp-reflexológiát alkalmazni?

  • Szív- és keringési zavarok esetén, érdemes talpmasszázst alkalmazni
  • Nyirokkeringési problémákra, érdemes talpmasszázst alkalmazni
  • Légzőszervi megbetegedések kezelésére, asztmás és allergiás eredetű panaszokra, érdemes talpmasszázst alkalmazni
  • Méregtelenítéshez, fogyókúra idején, érdemes talpmasszázst alkalmazni
  • Az immunrendszer erősítésére, érdemes talpmasszázst alkalmazni
  • Emésztési zavarokra, bőrproblémákra, érdemes talpmasszázst alkalmazni
  • Húgyúti-, és veseproblémákra (pl. gyakori vizelési inger). érdemes talpmasszázst alkalmazni

Talpmasszázs vagy talpreflexológia?

Talpmasszőr Budapest talpmasszázs BudapestenSokan kérdezik, mi a különbség a kettő tevékenység között.

Röviden összefoglalva, a talpreflexológia is talpmasszázs, de annál sokkal több, mint amit a frissítő talpmasszázs takar.

Frissítő talpmasszázs alkalmazásakor, a talpat és a láb alsó területét, lábfej stb.. átmasszírozzuk, javítva a vérellátását, a területnek, finomabb masszírozással javítva a nyirokkeringést (a nyirokkeringés javítására, is külön masszírozó fogásokat tanul, és alkalmaz, a talpreflexológus).

A talpreflexológus, a páciens visszajelzései alapján, és a tapintás, a láb állapota, színe, struktúrája, merevsége, stb.. alapján masszírozza az adott területet, úgy, hogy közben tudja, milyen szervekre, kivetülésekre, hat a szervezetben, milyen mértékben alkalmazva, és milyen hatásokat kiváltva.

Mindkét masszázs fajtának (frissítő talpmasszázs, talp reflexológia) van létjogosultsága, a frissítő talpmasszázsnál főleg a frissítő jellege miatt, a fáradt sajgó láb fölfrissítésére. A talpreflexológia esetében a fentieken felül, a szervezet öngyógyító folyamatainak beindítása, és a szervezetben előforduló negatív hatások enyhítésére, állapotváltozások megszüntetésére, a megfelelő kivetülések masszírozásán keresztül.

talpreflexologia talpmasszázs Budapesten

A talpreflexológia az egészséget megtartó életerők tudatos és célirányos serkentése újnyomással a reflexológiai területeken, a megfelelő zónákra még a fájdalom küszöb alatti nyomáserősséggel. Téves az a felfogás, hogy minél jobban fáj, annál hatásosabb egy talpmasszázs.

Tudta, hogy a talpreflexológia egyes elemei, felismerhetőek Egyiptomban, Kínában, Indiában, Mezopotámiában, az ősi maya, azték, inka civilizációkban is?

Az antik görög és római fénykorban, az orvosok számára a masszázs a gyógyítás és fájdalomcsillapítás legfőbb eszköze volt.

A talpreflexzóna-masszázs közben, hatására, a testre ható mennyiségi és minőségi inger kiválthat folyamatokat, változásokat a szervezetben.

Legtöbb esetben ezek a hatások, kellemesek, megnyugtatóak, jóleső érzésűek, akár elálmosodást, és teljes ellazulást is okozhatnak.

A talpmasszázs során későbbi reakcióknál előfordulhat izomláz, fáradságérzés, orválladékozás, megváltozhat a vizelet színe, szaga, mennyisége, felléphet akár hidegrázás, de akár láz is, ami magától elmúlik és utána lényeges javulás áll be.

Ilyenkor időt kell hagyni a szervezetnek, hogy saját alapregulációs folyamatát beindítva regenerálja a szervezetet.

Mit tehetünk magunk is lábunk és egészségünk érdekében?

A helyes étrend itt is elengedhetetlen, és nagyban segíti a talpmasszázs eredményességét, a makro tápanyagok szempontjából KB: összetett szénhidrátok 50 % -ban, fehérjék (vegyesen növényi és állati eredetű) 30 % -ban, és maximum 20% lehetőleg növényi eredetű zsír bevitele.

Mikro tápanyagok szerint pl: elkészíthetünk regeneráló teát (csipkebogyó, szárított málna, szeder, apró darabokra vágott gyermekláncfűgyökér, szárított alma, eper levél vagy gyömbér ízlés szerint adagolható bele) ebből 1-2 teáskanálnyi adag az elkészítéshez.

Sok mozgás és mozgatás kiegészíti a talp-masszázst és talpreflexológiát

A talpreflexológia szempontjából, és a lábnak is jót tesz a homokban taposás, kavicstaposás, jégbe hűtött cseresznyemagzsák használata, harmatfűben járás, kőgörgetés, és tárgygörgető gimnasztika.

Aktív torna a talp és láb egészségégért, és akkor a talpmasszázs is hatásosabb.

Ujjhegyen járás, sarkon, külső, belső oldalon, az ujjak forgatása, szétterpesztése, fel-le mozgatása, apró tárgyak felemelése.

A rendszeres talpmasszázzsal, talpreflexológiával nemcsak a szervekben indul be az öngyógyító mechanizmus, hanem a helyi izmok is fellazulnak, javul a vérellátás, oldódnak az energiablokkok, és fájdalmak.

A talpmasszázs története

masszázs több ezer éves múltra tekint vissza, ( így a talpmasszázs is) egyike a legrégebbi gyógyeljárásoknak. Azt lehet valószínűsíteni, hogy az emberek ösztönösen kezdték el finoman ingerelni, nyomkodni azokat a pontokat, amelyektől a fájdalmuk enyhülését, betegségük gyógyulását kívánták. A reflexológia nyomaira rábukkantak már Afrikában, Japánban, Kínában, sőt Oroszországban is. Létezik olyan egyiptomi lelet is, amely ma már 2330 éves, és feltehetőleg azt mutatja be, ahogyan az egyiptomiak kéz- és talpmasszázst alkalmaznak egymáson.

talpmasszázs és a reflexológia modern kori reneszánszát Dr. Willam H. Fitzgerald indította útnak. Az Egyesült Államokban tevékenykedő Fitzgerald fül-orr-gége sebész volt, és rendkívül elismert a szakmájában. A reflexológia területén tett felfedezését 1913-ban publikálta.

Fitzgerald a testet tíz hosszanti energiazónára osztotta fel. A test két oldalán 5-5 energiazóna található, ezek a fej megfelelő zónáitól a láb- és kézujjak végéig futnak le. Fitzgerald megfigyelte, hogy ha bizonyos pontokra kézzel vagy valamilyen más tárggyal nyomást fejtünk ki, megszüntethető a fájdalom, érzéstelenítő hatás váltható ki.

Fitzgerald módszere komoly népszerűségnek örvendett mind a szakma, mind a laikusok körében. Ma már a világon számos követője és továbbfejlesztője akad ennek az ősi módszernek.

További szolgáltatásaink: TalpmasszázsCellulit masszőr

Úgy érzi, Önnek a is a segíthet a talpmasszázs reflexológia?

Engedje meg, hogy segítsek!

Hiszem, hogy együtt, a kezelések sikeresek lehetnek
Harmóniában gazdag életet kívánva, előre is köszönve bizalmát:

Sáfrányos István Masszőr és természetgyógyász masszázs

Tel: 06-30-9915-642

Vegye igénybe cellulit masszázs szolgáltatásainkat!

Related Post

celluit masszázs kezelések

Masszázs masszőr szolgáltatások: