Sáfrányos István Természetgyógyász Reflexológus masszőr

Sáfrányos István természetgyógyász Természetgyógyászat masszázs reflexológus masszőr

Hogyan lettem természetgyógyász (reflexológus masszőr)?

Ha azt kérdezik, miért lettem természetgyógyász reflexológus, többnyire azt válaszolom: édesapám révén, aki minden „baját-problémáját” gyógyfüvekkel és természetes megoldásokkal kezelte. Szinte belenevelkedtem ebbe a felfogásba. Tanulmányaim során megismerkedtem a műszaki területtel és a számítástechnikával, dolgoztam a marketing világában, és magyar nyelv és kommunikáció szakos diplomát is szereztem – de ezek mind a természetgyógyászat irányában sodortak.

Kereskedelmi igazgatóból reflexológus

Voltam bútorgyártó cég kereskedelmi igazgatója, könyvelő cég vezetője, újságíró rovatvezető… Volt, amikor honlapokat készítettem, és volt olyan is, amikor marketing területen dolgoztam. A lényeg mégis az, hogy mindenhol azt kerestem, hogyan tehetem jobbá, tökéletesebbé a rendszert.

Idővel reflexológus  dolgoztam Budapesten, de akkor is az foglalkoztatott, hogy mik mozgatják és mik gátolják a helyes működést, és hol kell akár csak egy leheletnyi szinten beavatkozni, hogy majd egy bizonyos idő elteltével a szervezet újra rendesen üzemeljen.

Az otthonról hozott tudás vezetett a reflexológia felé.

Természetesen mindehhez sokat hozzátettek az otthonról hozott normák. Édesapám akár hetekig képes volt olvasni gyógynövény leírásokat, korabeli és régebbi cikkeket. Ezt a tudását folyamatosan meg is osztotta velünk, és életvitelébe, betegségeinek kezelésébe (mely hál’ Istennek, nagyon kevés volt) beiktatta. Így számomra nem okozott különösebb döbbenetet, ha a fűzfakéreg főzetével gyógyították a lázamat, vagy reggel gyógynövényes teát kaptam útravalóul az iskolába.

 Küldetésem ma

Természetgyógyászat reflexológus masszőr

Az élet megtanított arra, hogy különleges empátiával forduljak az emberek felé. Sokáig zavarónak éreztem a képességet, amellyel gyakran ráéreztem mások problémáira és gondolataira, de mára jól tudom hasznosítani ezt a tudásomat.

A vendégeink  általában konkrét panaszokkal érkeznek hozzánk, aminek először a kiváltó okait és az oda vezető utat, kell megtalálnunk, hogy azután elkezdhessük a “gyógyítást”.06 30 9915-642

 

A reflexológusként úgy gondolom a természetgyógyászati módszerek nagy része ingerkezelés, így a reflexológia is.

A természetgyógyász ( a reflexológus ) nem alkalmaz terápiás protokollt, szigorúan előírt gyógyítási sémákat, ez a modern orvoslás egyik alapszabálya, és éppen ezért nem is diagnosztizálhat, mérhet fel, vizsgálhatja az alapregulációt, ami inkább  a holisztikus gondolkodás alapja. Az egyén adott helyzetben meglévő reakcióképességére épít, és a későbbiekben ennek változásaihoz igazodik.

A szervezet különféle helyein olyan kivetülési területeket keres (sávok, zónák, pontok), amelyek kapcsolatban állnak a belső szervekkel vagy távolabbi területekkel. Ilyenek például: a head zónák, trigger pontok, akupunktúrás pontok, tsubók, marma pontok, talp és kézreflex-zónák stb.

Mire van szüksége a betegnek?

A betegnek – és inkább hívjuk páciensnek –, arra van szüksége, hogy szakszerű segítséget kapjon állapotával kapcsolatban legyen szó masszázsról vagy egyéb tevékenységről A felmerült betegségére, állapotára segítséget nyújtsunk, beszéljünk akár orvosokról, természetgyógyászokról, egészségügyi személyzetről. Ideális esetben a három pillér a beteg, az orvos és a természetgyógyász, akik mind közreműködnek a sikeres gyógyulás elérésében.

A természetgyógyász módszerek és a nyugati orvoslás

Minden betegséget nagymértékben befolyásol az önmérgezés (dohányzás, helytelen életmód), a helytelen táplálkozás, és a civilizációs életmód (stressz, hosszú ideig tartó stressz, mozgáshiány stb.) Az orvostudomány az elmúlt időszakban óriásit fejlődött, ezáltal javult az életminőség, meghosszabbodott az élettartam, megállítottuk a járványokat, és napjainkban a génsebészet és a szervátültetések korát éljük.

Az én legnagyobb örömömre, a fizika síkot is bevezette a kémiai alapokon nyugvó nyugati orvoslás, és egyre inkább nemcsak diagnosztizálásra (EKG, MRI, stb.), hanem a kezelésekre, a gyógyításra is használják. De mindeközben, hol vannak a természetes alapú táplálékaink, hol vannak az egészséges vizeink?

A fejlődés megállíthatatlan, és reflexológusként mindezt igen jótékonynak tartom, de néha hátrafelé is kellene figyelni, néha megfordulni csak egy pillanatra, és meglátni azt a sok felhalmozott tudást, amit elődeink letettek örökségbe nekünk.

Az egészséges élet és a választás

Ha felnőttként gondolkozunk, rá kell jönnünk, hogy teljes és egészséges életet csak a mi választásainkkal tudunk elérni, amiben szerepet kell kapnia a táplálkozásnak, a szociális szokásainknak, normáinknak épp úgy, mint a megfelelő időben a megfelelő intézményhez vagy szakképzett egészségügyi személyhez való fordulásnak. A jövő világában, az egészben benne kell lennie az orvosnak, a természetgyógyásznak, a betegnek, és észre kell venni, hogy a területeik nem ellenségek, hanem egymást kiegészítik, sőt hatványosan erősítik.

A lélek is kívánja, hogy foglalkozzunk vele, nem csak a test, és ezt egy jó szóval, odafigyeléssel, értelmes, érdeklődő párbeszéddel, szerintem a gyógyítás folyamatába érdemes bekapcsolni.

Jóllehet az egészséget befolyásolják többek között genetikai tényezők, az életmód és azon belül a gondolkodás, az aktivitás, a szabadidő értelmes eltöltése, a munka és pihenés helyes aránya, a természetes és mesterséges környezet, a helyes táplálkozás és persze lehetne még sorolni… de nem utolsó sorban, hogy a beteg mennyire veszi igénybe mind az orvos, mind a természetgyógyász segítségét. Amikor megbomlik az egyensúly, felborul a szervezet harmóniája, illetve legyengül az immunrendszer, akkor válunk igazán sebezhetővé. A baktérium semmi, minden a táptalaj – mondta Claude Bernard.

 

A reflexológia masszázs kezelés  menete:

 A kezelési folyamatok, és az állapotfelmérés, talpmasszázs, reflexológia

Az első találkozás

Meghatározó jelentőségű, megismerik egymást a felek, (reflexológus és vendége ) kötetlenül elbeszélgetnek.

Fontos a bizalmi kapcsolat, és ilyen a Természetgyógyász reflexológus kliens viszony. Vehetjük ezt vizitnek, (én nem szeretem ezt a szót) szerintem a kezelendő páciens megismerése, problémáinak elemzése, és a sok apró, de nagyon fontos információk összegzése a legfontosabb, hiszen célunk, hogy eljussunk közösen a lehetséges megoldásra

Az első kapcsolatfelvétel során  mely történhet e-mailben vagy telefonon időpontot egyeztetek  és tájékoztatom, hogy milyen útvonalon juthat el hozzám legegyszerűbben.

Mit hozzak magammal

Nos, mint az egészségügyben dolgozók (ezt sokan nem tudják, de a természetgyógyász egészségügyi kamarai tag, és vonatkoznak rá az egészségügyi normák) én elsősorban szeretem elkérni, a páciens eddigi egészségügyi kórfolyamatát.

Volt betegségek, kórházi kezelések, szakorvosi ambuláns lapok, zárójelentések, milyen gyógyszeres kezelés alatt áll, és nem utolsó sorban a kezelőorvos neve, és elérhetősége. Ahhoz, hogy megismerjem általános egészségügyi állapotát, és megfelelő állapotfelmérést elvégezhessük, mint sokszor írtam, szükséges a páciens múltját, életvitelét, megismerni.

Ha nincs orvosi kezelés alatt, akkor a fentiek figyelembevételével (és kihagyásával) várom rendelésünkre.

Ha megelőzés, preventív szolgáltatásunkat veszi igénybe, (fizikai közérzet javítása, cellulit masszázs, stb., megbeszéljük, milyen kezelések, masszázsokat érdemes, a kívánt cél elérésére, igénybe venni.)

A leletek, szakorvosi vélemények, diagnózisok, stb.. után egy állapotfelmérésre kerül sor.

Ez több módszert is tartalmaz.

Beszélgetés

Kötetlen beszélgetés, párbeszéd, mely olyan céllal készül, hogy megismerjük egymást, és ha jól végzem a dolgomat, megtudok olyan információkat, amiből közösen továbbléphetünk problémájának feltárásában, és a legmegfelelőbb kezelés felállításában.

Megtekintés

Olyan árulkodó jeleket keresek, amik utalhatnak fizikai, és lelki problémáira ( pl:ha valakinek a szeme alatt sötét karikák vannak, az lehet, kialvatlanság is, de akár utalhat hasi, emésztési problémákra. Hogy melyik irányba megyünk, az függ a beszélgetéstől, és a leletektől, és a panaszoktól is, stb..).

Kikérdezés

Itt egy kérdésekből összeállított adatlapot töltünk ki, mely részben indiai, részben kínai medicina, és részben általános orvos által is feltett kérdéssorból áll.

Szükség esetén, vizsgálom, a páciens reakcióit, kipárolgását, a beteg, és részben a betegségtől független testfelületek tapintásos vizsgálatát.

Nem a betegséget keresem, mert az nem az én feladatom (orvos), hanem az oda vezető utat, és azt, hogy miben tudok segíteni, hogy ez az út megváltozzon, így logikusan, a betegség is elmúlhat, okafogyottá válva.

Javaslatot teszek a terápiára, figyelembe véve, az ön egészségügyi állapotát. Figyelembe vesszük lehetőségeit, időbeosztását, meglévő kezeléseit, ha van, ez az összehangolás folyamata.

Több terápiás kezelési lehetőség közül kiválasszuk a legjobban megfelelőt, egyénre szabjuk.

A folyamatott dokumentáljuk, ez részben azért is elengedhetetlen, hogy, könyebben tudjunk, a későbbiekben képet alkotni a megtervezett folyamatokról, és változásokról. Az állapotfelmérés alatt birtokomba került információt, nem adom tovább. ( kivétel állami szervek hivatalos megkeresése, amire a jog kötelez).

Kezelés

Elkezdjük a kezeléseket, fontos, ha orvosi felügyelet, kezelés alatt áll, a terápiáról tájékoztatja kezelőorvosát, és bármilyen kérdés esetén megadja telefonszámomat Orvosának. A cél az, hogy javítsuk testi lelki közérzetét, állapotán pozitívan befolyásolni tudjunk.

Szeretettel várom jelentkezését mindazoknak, akik bíznak abban, hogy segítségükre tudok lenni a természetes gyógymódok holisztikus gyógyászat területén, és ezáltal testi és lelki egészségük megőrzésében vagy visszaszerzésében eredményeket lehet elérni. 

 

Erzsébet Krt

Sáfrányos István természetgyógyász Természetgyógyászat masszázs reflexológus masszőrSáfrányos István természetgyógyász Természetgyógyászat masszázs reflexológus masszőrSáfrányos István természetgyógyász Természetgyógyászat masszázs reflexológus masszőrSáfrányos István természetgyógyász Természetgyógyászat masszázs reflexológus masszőr

Természetgyógyász reflexológus masszőr

Keressen minket bizalommal, kérjen időpontot megadott elérhetőségeinken talpmasszázsra Budapesten!

További szolgáltatásaink:Kombinált kezelések: teniszkönyök, beállt izom, golf könyök, térd fájdalom, sarkantyú, lumbágó, derék és hát fájdalom, izomfájdalom myalgiás csomók

 talpmasszázs és reflexológia

Úgy érzi, Önnek a is a segíthet a reflexológia masszázs?

Engedje meg, hogy segítsek!

Hiszem, hogy együtt, a kezelések sikeresek lehetnek
Harmóniában gazdag életet kívánva, előre is köszönve bizalmát:

Sáfrányos István reflexológus és természetgyógyász masszázs

Tel: 06-30-9915-642

Sáfrányos István talpreflexológus masszázs szolgáltatások!

reflexológus reflexológia

Megosztás