info@sitename.com  |  06 30 9915 642 Ternészetgyógyász masszázs masszőr Budapest talpreflexológia reflexológus masszázs
Follow us :-

Sáfrányos István Természetgyógyász Reflexológus masszőr

Természetgyógyászat masszázs

Hogyan lettem természetgyógyász (reflexológus masszőr)?

Ha azt kérdezik, miért lettem természetgyógyász, többnyire azt válaszolom: édesapám révén, aki minden „baját-problémáját” gyógyfüvekkel és természetes megoldásokkal kezelte. Szinte belenevelkedtem ebbe a felfogásba. Tanulmányaim során megismerkedtem a műszaki területtel és a számítástechnikával, dolgoztam a marketing világában, és magyar nyelv és kommunikáció szakos diplomát is szereztem – de ezek mind a természetgyógyászat irányában sodortak.

Kereskedelmi igazgatóból masszőr és reflexológus

Voltam bútorgyártó cég kereskedelmi igazgatója, könyvelő cég vezetője, újságíró rovatvezető… Volt, amikor honlapokat készítettem, és volt olyan is, amikor marketing területen dolgoztam. A lényeg mégis az, hogy mindenhol azt kerestem, hogyan tehetem jobbá, tökéletesebbé a rendszert.

Idővel masszőrként dolgoztam Budapesten, de akkor is az foglalkoztatott, hogy mik mozgatják és mik gátolják a helyes működést, és hol kell akár csak egy leheletnyi szinten beavatkozni, hogy majd egy bizonyos idő elteltével a szervezet újra rendesen üzemeljen.

Az otthonról hozott tudás vezetett a reflexológia felé.

Természetesen mindehhez sokat hozzátettek az otthonról hozott normák. Édesapám akár hetekig képes volt olvasni gyógynövény leírásokat, korabeli és régebbi cikkeket. Ezt a tudását folyamatosan meg is osztotta velünk, és életvitelébe, betegségeinek kezelésébe (mely hál’ Istennek, nagyon kevés volt) beiktatta. Így számomra nem okozott különösebb döbbenetet, ha a fűzfakéreg főzetével gyógyították a lázamat, vagy reggel gyógynövényes teát kaptam útravalóul az iskolába.

A biológia és az orvoslás mindig is érdekelt. Úgy érzem, születésemtől predesztinálva volt utam a természetgyógyászatig. Rendellenességem – hétköznapi nevén kétoldalú súlyos dongaláb –, mindig is sokkal empatikusabb kepeségekkel ruházott fel az emberekkel kapcsolatban.

Úgy gondolom, édesapám bölcs döntése, miszerint soha nem készült olyan kép kiskoromban, amin a lábam látszódna – és én nem emlékszem már semmire –, biztosította, hogy gyógyulásom után teljes és egészséges életet éljek.

Mindent megtettek az orvosok

Sokat köszönhetek a szüleimnek, de nagyon sokat köszönhetek az orvosaimnak is. 1970-ben azzal a technikával és azzal a tudásbázissal, akkor és ott, 3 év alatt egy kisebbfajta csodát tettek. Az élők között, akit mindig figyelemmel kísérek, a vízilabda válogatott orvosát említem, aki emberileg és tudásában is példaképem. Nagyon sok jó tanácsot kaptam tőle, és boldog vagyok, hogy mindegyiket megfogadtam. Hajrá Tóni bácsi!!!

És végül sokat köszönhetek annak a „kiskrapeknak”, aki a frászt hozta szüleire az örökös menni akarásával, végig bukdácsolva a roskatag lépcsőház lépcsőin a csípőig érő vascsizmában (ez voltam én :)). Ezért vagyok meggyőződve arról, hogy a gyógyuláshoz mindenki kell: a mozogni akaró gyermeki ösztön, az orvosi tudás, rutin, megérzés és a terápiás kezelések, az életmódváltás.

 Küldetésem ma mint természetgyógyász reflexológus

Az élet megtanított arra, hogy különleges empátiával forduljak az emberek felé. Sokáig zavarónak éreztem a képességet, amellyel gyakran ráéreztem mások problémáira és gondolataira, de mára jól tudom hasznosítani ezt a tudásomat.

A vendégeink  általában konkrét panaszokkal érkeznek hozzánk, aminek először a kiváltó okait kell megtalálnunk, hogy azután elkezdhessük a “gyógyítást”.06 30 9915-642

 

A természetgyógyászati módszerek nagy része ingerkezelés, így a reflexológia is.

A természetgyógyász nem alkalmaz terápiás protokollt, szigorúan előírt gyógyítási sémákat, ez a modern orvoslás egyik alapszabálya, és éppen ezért nem is diagnosztizálhat, mérhet fel, vizsgálhatja az alapregulációt, ami inkább a a holisztikus gondolkodás alapja. Az egyén adott helyzetben meglévő reakcióképességére épít, és a későbbiekben ennek változásaihoz igazodik.

A természetgyógyász és a reflexológus is mikró rendszereket alkalmaz.

A szervezet különféle helyein olyan kivetülési területeket keres (sávok, zónák, pontok), amelyek kapcsolatban állnak a belső szervekkel vagy távolabbi területekkel. Ilyenek például: a head zónák, trigger pontok, akupunktúrás pontok, tsubók, marma pontok, talp és kézreflex-zónák stb.

A természetgyógyász módszerek és a nyugati orvoslás

Minden betegséget nagymértékben befolyásol az önmérgezés (dohányzás, helytelen életmód), a helytelen táplálkozás, és a civilizációs életmód (stressz, hosszú ideig tartó stressz, mozgáshiány stb.) Az orvostudomány az elmúlt időszakban óriásit fejlődött, ezáltal javult az életminőség, meghosszabbodott az élettartam, megállítottuk a járványokat, és napjainkban a génsebészet és a szervátültetések korát éljük.

Az én legnagyobb örömömre, a fizika síkot is bevezette a kémiai alapokon nyugvó nyugati orvoslás, és egyre inkább nemcsak diagnosztizálásra (EKG, MRI, stb.), hanem a kezelésekre, a gyógyításra is használják. De mindeközben, hol vannak a természetes alapú táplálékaink, hol vannak az egészséges vizeink?

A fejlődés megállíthatatlan, és én személy szerint mindezt igen jótékonynak tartom, de néha hátrafele is kellene figyelni, néha megfordulni csak egy pillanatra, és meglátni azt a sok felhalmozott tudást, amit elődeink letettek örökségbe nekünk.

Az egészséges élet és a választás

Ha felnőttként gondolkozunk, rá kell jönnünk, hogy teljes és egészséges életet csak a mi választásainkkal tudunk elérni, amiben szerepet kell kapnia a táplálkozásnak, a szociális szokásainknak, normáinknak épp úgy, mint a megfelelő időben a megfelelő intézményhez vagy szakképzett egészségügyi személyhez való fordulásnak. A jövő világában, az egészben benne kell lennie az orvosnak, a természetgyógyásznak, a betegnek, és észre kell venni, hogy a területeik nem ellenségek, hanem egymást kiegészítik, sőt hatványosan erősítik.

A lélek is kívánja, hogy foglalkozzunk vele, nem csak a test, és ezt egy jó szóval, odafigyeléssel, értelmes, érdeklődő párbeszéddel, szerintem a gyógyítás folyamatába érdemes bekapcsolni.

Legyen konkrét a panasz vagy általános, a fájdalom üzenet, hogy nem működik jól testünk. 06 30 9915-642

 

 A kezelési folyamatok, és az állapotfelmérés, talpmasszázs, reflexológia

Az első találkozás

Meghatározó jelentőségű, megismerik egymást a felek, kötetlenül elbeszélgetnek.

Fontos a bizalmi kapcsolat, és ilyen a Természetgyógyász kliens viszony. Vehetjük ezt vizitnek, (én nem szeretem ezt a szót) szerintem a kezelendő páciens megismerése, problémáinak elemzése, és a sok apró, de nagyon fontos információk összegzése a legfontosabb, hiszen célunk, hogy eljussunk közösen a lehetséges megoldásra

Az első kapcsolatfelvétel során  mely történhet e-mailben vagy telefonon időpontot egyeztetek  és tájékoztatom, hogy milyen útvonalon juthat el hozzám legegyszerűbben.

Mit hozzak magammal?

Nos, mint az egészségügyben dolgozók (ezt sokan nem tudják, de a természetgyógyász egészségügyi kamarai tag, és vonatkoznak rá az egészségügyi normák) én elsősorban szeretem elkérni, a páciens eddigi egészségügyi kórfolyamatát.

Miben áll ez, mit vigyek?

Volt betegségek, kórházi kezelések, szakorvosi ambuláns lapok, zárójelentések, milyen gyógyszeres kezelés alatt áll, és nem utolsó sorban a kezelőorvos neve, és elérhetősége. Ahhoz, hogy megismerjem általános egészségügyi állapotát, és megfelelő állapotfelmérést elvégezhessük, mint sokszor írtam, szükséges a páciens múltját, életvitelét, megismerni.

Ha nincs orvosi kezelés alatt, akkor a fentiek figyelembevételével (és kihagyásával) várom rendelésünkre.

Ha megelőzés, preventív szolgáltatásunkat veszi igénybe, (fizikai közérzet javítása, cellulit masszázs, stb., megbeszéljük, milyen kezelések, masszázsokat érdemes, a kívánt cél elérésére, igénybe venni.)

A leletek, szakorvosi vélemények, diagnózisok, stb.. után egy állapotfelmérésre kerül sor.

Ez több módszert is tartalmaz.

Beszélgetés

Kötetlen beszélgetés, párbeszéd, mely olyan céllal készül, hogy megismerjük egymást, és ha jól végzem a dolgomat, megtudok olyan információkat, amiből közösen továbbléphetünk problémájának feltárásában, és a legmegfelelőbb kezelés felállításában.

Megtekintés

Olyan árulkodó jeleket keresek, amik utalhatnak fizikai, és lelki problémáira ( pl:ha valakinek a szeme alatt sötét karikák vannak, az lehet, kialvatlanság is, de akár utalhat hasi, emésztési problémákra. Hogy melyik irányba megyünk, az függ a beszélgetéstől, és a leletektől, és a panaszoktól is, stb..).

Kikérdezés

Itt egy kérdésekből összeállított adatlapot töltünk ki, mely részben indiai, részben kínai medicina, és részben általános orvos által is feltett kérdéssorból áll.

Szükség esetén, vizsgálom, a páciens reakcióit, kipárolgását, a beteg, és részben a betegségtől független testfelületek tapintásos vizsgálatát.

Nem a betegséget keresem, mert az nem az én feladatom (orvos), hanem az oda vezető utat, és azt, hogy miben tudok segíteni, hogy ez az út megváltozzon, így logikusan, a betegség is elmúlhat, okafogyottá válva.

Javaslatot teszek a terápiára, figyelembe véve, az ön egészségügyi állapotát. Figyelembe vesszük lehetőségeit, időbeosztását, meglévő kezeléseit, ha van, ez az összehangolás folyamata.

Több terápiás kezelési lehetőség közül kiválasszuk a legjobban megfelelőt, egyénre szabjuk.

A folyamatott dokumentáljuk, ez részben azért is elengedhetetlen, hogy, könyebben tudjunk, a későbbiekben képet alkotni a megtervezett folyamatokról, és változásokról. Az állapotfelmérés alatt birtokomba került információt, nem adom tovább. ( kivétel állami szervek hivatalos megkeresése, amire a jog kötelez).

Kezelés

Elkezdjük a kezeléseket, fontos, ha orvosi felügyelet, kezelés alatt áll, a terápiáról tájékoztatja kezelőorvosát, és bármilyen kérdés esetén megadja telefonszámomat Orvosának. A cél az, hogy javítsuk testi lelki közérzetét, állapotán pozitívan befolyásolni tudjunk.

Szeretettel várom jelentkezését mindazoknak, akik bíznak abban, hogy segítségükre tudok lenni a természetes gyógymódok holisztikus gyógyászat területén, és ezáltal testi és lelki egészségük megőrzésében vagy visszaszerzésében eredményeket lehet elérni. 

 

Erzsébet Krt

szalon-masszázs1szalon-masszázs2szalon-masszázs3szalon-masszázs4

Engedje meg, hogy segítsek!

Hiszem, hogy együtt, a kezelések sikeresek lehetnek
Harmóniában gazdag életet kívánva, előre is köszönve bizalmát:

Sáfrányos István Masszőr és természetgyógyász masszázs reflexológus

Tel: 06-30-9915-642

További szolgáltatásaink: Talpmasszázs reflexológiaKineziotape Kiropraktikus lágy csontkovácsolás

celluit masszázs kezelések