Nyirokmasszázs Nyirokdrenázs a szétfeszítő érzés csökkentése

nyirokmasszázs nyirokdrenázs masszőr

Nyirokmasszázs

A nyirokmasszázs során a masszőr abban segít, hogy a lerakódott méreganyagok mielőbb távozzanak a szervezetből. A nyirokmasszázs javítja a végtagok vérellátását, megszünteti a duzzanatot. A nyirokkeringés és a nyirokcsomók helyes működése ellenállóbbá teszi a szervezetet, a masszázs fokozza az immunrendszer működését. A masszázs hatására frissebbekké válunk. A masszázs kivezeti a szervezetből a méreganyagokat, serkenti és stimulálja a nyirokkeringést.

 

 

Nyirokmasszázs masszőr

A nyirokmasszázs lényege, hogy a pangó nyirokfolyadékot elvezessük a kötőszövetből. A nyirokkeringés a szervezet egyik legfontosabb méregtelenítő eljárása. A megfelelő nyirokkeringés segíti a szervezet regenerációját és méregtelenítő reakcióit, szerepet játszik a salakanyagok kiválasztásában és a fogyásban is.

Mikor segít a nyirokmasszázs?

  • A végtagok ödémásodása, dagadása esetén
  • Narancsbőr esetén, a fogyókúra segítésére (segít a bőr rugalmasságának megtartásában)
  • Gyakori megbetegedés, fáradtságérzet esetén
  • Alvászavarok, depresszió esetén
  • A folyadék egyensúly megtartása, pangásos állapotok megszüntetése
  • Pattanásos állapotok
  • Bőrelváltozások, terhességi csíkok eltüntetésében
  • Salaktalanításban, méregtelenítésben, a kötőszövetben és nyirokvezetékben megrekedt zsírgöbök megszüntetésében

Hogyan zajlik a nyirokmasszázs?

A nyirokmasszázs nem olyan, mint a szokványos masszázsok. Míg a legtöbb hagyományos gyógymasszázs tiltja azt, hogy közvetlenül a nyirokcsomóval dolgozzunk, itt éppen ezeket érik a legnagyobb hatások – segítve ezzel a szövetközi folyadék elvezetését. A kezelés során élénkül a végtagok vér- és nyirokkeringése és oxigénellátása, könnyebbnek, aktívabbnak érezzük a testünket. Ahhoz, hogy igazán tartós és megfelelő eredményt érjünk el, a kezelés többszöri ismétlésére van szükség. Fontos, hogy ez alatt az idő alatt ügyeljünk arra, hogy bőségesen fogyasszunk folyadékot, így segítve szervezetünk megtisztulását.

A nyirokdrenázs hatásai

A nyirokmasszázs hat az idegrendszerre, ezen belül a vegetatív részben aktiválja a paraszimpatikus részt, ennek közvetlen hatása a nyugodtság és elálmosodás.

A nyirokdrenázs védekező és gátló sejteket aktivizálja, ezáltal csökken a fájdalomérzet.

A nyirokmasszázs hat az immunrendszerre, ezen belül a humorális (sejtes) védekezésre, így a folyadékegyensúly normalizálásánál, a védekezés is hatékonyabb.

A nyirokmasszázs hat a vérerek, és nyirokerek simaizomzatára, tonizál, így nő a kapillárisok visszaszívó hatása, és a szövet kitisztul.

A nyirokerek izmai önállóan működnek, ha zavar keletkezik, a manuális nyirokmasszázzsal ezen segíthetünk, és helyreállíthatjuk.

Drenázs hatására a folyadék, váladék, vízelvezetés javul, a vérnél visszaszívás történik, a nyiroknál továbbtolás, elmozdulás.

A nyirokmasszázs hat a kötőszöveti állományra, az alapállományba ágyazódnak be kötőszöveti sejtek, kapillárisok, rostok, fehérjék, kollagén rostok. Ez a szövet egyszer kolloid oldat, egyszer gél hatású kocsonyás oldat, fél folyékony rendszer. A cél a jól kivitelezett nyirokmasszázsnál, hogy a kolloid jelleget vegye fel a szövet, és a kis molekulájú anyagok a vérrendszerbe kerüljenek, a nagy molekulájú anyagok a nyirokrendszeren keresztül kerüljenek ürítésre, tisztításra (fehérjék, sejtek, vírusok, baktériumok, toxinok, salakanyagok, népies nevén méreganyagok).

Mi a különbség a gépi és a kézi nyirokdrenázs között?

Nem gondolom, hogy ördögtől való a gépi kezelés, csak más.

Kb. olyan, mintha nekünk egyedileg terveznének egy gépkocsit, amit megépítenek, ez lehet a kézi, manuális nyirokmasszázs, vagy bemegyünk a kereskedésbe és veszünk egy nekünk tetsző autót, ez lehetne a gépi nyirokmasszázs. Mindkettő járható út, de ha személyre szabott kezelést szeretnénk, én a manuális nyirokmasszázst javasolom.

Úgy érzi, Önnek a is a segíthet a nyirokmasszázs?

Engedje meg, hogy segítsek!

Hiszem, hogy együtt, a kezelések sikeresek lehetnek
Harmóniában gazdag életet kívánva, előre is köszönve bizalmát:

Sáfrányos István Masszőr és természetgyógyász masszázs

Tel: 06-30-9915-642

További szolgáltatásaink:Kineziotape Kiropraktikus lágy csontkovácsolás Masszázs kuponok Talpmasszázs talpreflexológia

Nyirokmasszázs masszőr

Masszázs masszőr szolgáltatások: