Kineziotape kezelések kiropraktika

Kineziotape kezelések

A kineziotape terápiás kezelés kidolgozása egy japán orvos, Kenzo Kase nevéhez fűződik; ez egy olyan kezelési módszer, amely pozitív hatásait a szervezet öngyógyító folyamataira alapozva fejti ki. Lényege, hogy a feszes kötések helyett rugalmas szalagok rögzítenek, amelyek együtt mozognak az alattuk lévő bőrrel és izmokkal. Nem szorítja el a végtagot a szalag, és a vérkeringés is jobb, így a kezelt rész hamarabb gyógyul.

 • Megemeli a bőrt és nagyobb térfogatot biztosít a helyi vér- és nyirokkeringésnek
 • Jelentősen csökken a nyomás a sérült területeken, ami a fájdalmat gyorsan és nagymértékben csökkenti
 • Aktiválja a helyi fájdalomcsillapító sejteket, megtámasztja az izomzatot, javítja az izomfunkciót, segíti a vénás keringést, segíti a nyirokkeringést, serkenti a szervezet öngyógyító folyamatát.

Hatékonyan kezelhető a szalaggal:

 • Új, és régebbi izomsérülés
 • Ödémák, duzzanatok
 • Kopások, húzódások, izomgörcsök, rándulások
 • Véraláfutások

Nyirok kineziotape

A nyirok kineziotape kezelés akkor ajánlott, ha

 • nyirok– vagy egyéb folyadékduzzanat (akár terhességi lábduzzanat) alakulhat ki keringési probléma, vagy egyéb sérülés miatt
 • Nagyobb igénybevételek előtt, savasodás megelőzésére
 • Narancsbőr (cellulitisz) kezelésére, nyirok- és/vagy alakformáló masszázs kiegészítő kezeléseként.

Kiropraktikus izom és ízület korrekció

A kiropraktika filozófiája szerint nem a kezelő gyógyít, a kezelt test gyógyul, amire csak akkor képes, ha a test irányításáért felelős idegrendszer, az izom és ízületi rendszer 100 %-osan működik.

A kiropraktika nem a panaszokkal, hanem azok kiváltó okaival foglalkozik, legtöbb esetben ezek az okok a gerincből, és a mellette elhelyezkedő izmokból erednek.

A panaszok fontosak, hogy az állapotfelmérés helyes és korrekt legyen.

Mozgásszervi panaszokkal, lumbágóval, derék-, nyak, fejfájással küszködőknek is segíthet, a szervezet helyes működésének visszaállításával.

A kiropraktőr főbb feladata, hogy a rend visszaállításával beindítsa a szervezet öngyógyító folyamatát. A lágy csontkovácsolásos masszázs után akár napokkal később is javulhat a vendég állapota.

Lágy csontkovácsolás

A lágy csontkovácsolásos kiropraktikánál speciális masszázzsal dolgozom meg és lazítom fel az ízületeket, gerincet tartó és körülvevő izmokat.

Ez egy intenzív és erős masszázs, mely hangsúlyt fektet azon területekre, ahol az izmok elhúzzák, vagy elnyomják helyéről a gerinc csigolyaszakaszait. Az ízületi mobilizációval (kimozgatás) igyekszem a beszűkült és ezáltal mozgásterjedelmében korlátozott testrésznek visszaadni eredeti állapotát.

Az izmok nyújtásával, és lazításával a lágy csontkovácsolásos masszázs esélyt ad, hogy a szervezet alapregulációja a helyes irányba elmozduljon.

Az izom és ízületi blokkok kialakulása megtörténhet nagyobb fizikai (vagy folyamatos egysíkú fizikai) megterhelésnél, akár sportolás, akár mozgás közben is. Ugyanezen blokkok kialakulhatnak folyamatos ülő vagy álló munka következtében, pont az izmok és ízületek beszűkült mozgásának következtében.

Így előfordulhat, hogy erősebb mozgásra a szervezet nagyobb fájdalommal reagál és a tünetek is erősödnek.

Elsősorban ezeknek a blokkakadályoknak a megszüntetése elsődleges feladat a lágy csontkovácsolásos masszázs során.

Az intenzív masszázs során ultrahanggal történik a lazító, gyógynövényekből készült masszázskrém vagy olaj bevitele a mélyebb izomrétegekbe.

Így elérhetjük, hogy akár több cm mélyen bekerül a vivőanyag, mely hatását a mélyebb izmokban is kifejti.

A masszázsfogásokkal és a masszírozás folytán kezelésnek vetjük alá a test  trigger pontjait is.

A miofaciális triggerpont egy kisebb izomrost szakaszra izolálódó merevség, mely csomóként érzékelhető. A triggerpont nyomásra mindig fáj. Ezek a kemény izomrost részek nem tudnak ellazulni, akár éveken keresztül is folyamatos összehúzódott állapotban maradhatnak. A pontok és csomók létrejöhetnek mechanikai túlterhelés, ismétlődő egyirányú izomhasználat, a fáradt izom hirtelen kihűlése, trauma, érzelmi stressz, akár belső szervi betegségek, ideg és izombántalmak, anyagcsere rendellenesség, endokrin működési rendellenesség stb. hatására.

A triggerpontok mélyreható masszázsa még kellemes fájdalomként jellemezhető és mellette izomlazulást eredményező kategória.

Nem csak a fájdalom helye, amit vizsgálunk, mert a probléma kiindulási helye nem mindig ugyanaz.

Sokan úgy gondolják tévesen, hogy ezeket az izomcsomókat ki kell masszírozni egyből, egy alkalommal. Ez téves felfogás, a masszírozást követően is előfordulhat, hogy a csomók érzékelhetőek maradnak, a feloldást a test majd elvégzi, ha már elég gyakori kezelést kapott.

A fájdalom és kisugárzás szervi panaszokat is jelezhet, elengedhetetlen az orvosi diagnosztika, ahhoz hogy biztonsággal elkerülje a komolyabb betegségeket.

Egy alkalom is nagyban elősegítheti fájdalmai enyhülését, de nem lehet elvárni egy esetleg több éve fennálló probléma csodaszerű gyógyulását egyik pillanatról a másikra. Ha valami nem működik megfelelően hosszabb időn keresztül, azt több lágy csontkovácsolásos masszázzsal lehet eredményesen kezelni.

A gerinc nyújtása kiromed gerincnyújtó paddal.

Rendszeres használata segítséget nyújthat többek között a gerincsérv műtét nélküli és műtét utáni kezelésére, a deréktájéki fájdalmak enyhítésére, megszüntetésére, a kopásos és degeneratív elváltozások kezelésére.

A gerincnyújtó padot nálunk is alkalmazzuk, hatásossága visszajelzések alapján is elismert, kiegészíti és nagyban fokozza a lágy csontkovácsolásos masszázs hatásosságát.

Fordított testhelyzetben való függeszkedés előnyei:

gerincnyújtó pad

 • ·         segíthet a hát-és derékfájdalom enyhítésében
 • ·         enyhítheti az ülőidegzsába és a porckorongsérv okozta fájdalmakat
 • ·         segíthet a kisízületek félficami állapotának megszüntetésében
 • ·         segítheti a gerincferdülés kezelését használata segíthet megelőzni a gerinctájéki problémák kialakulását
 • ·         gyorsíthatja a hát-és derékfájdalmakból való felépülést
 • ·         csökkentheti az öregedéssel járó panaszok kialakulását
 • ·         javíthatja az ízületek rugalmasságát és a mozgást
 • ·         segíthet biztosítani az ízületek megfelelő hidratáltságát, a helyes testtartást
 • ·         segíthet a gerinc és az izomzat nyújtásában
 • ·         enyhítheti, a visszeres panaszokat rendszeres használata növelheti az agy oxigénellátását,
 • ·         segíthet az agyi erek karbantartásába így csökkentheti a stroke kialakulásának veszélyét javíthatja a belső szervek keringését és az anyagcsere folyamatokat
 • ·         enyhítheti a stresszes állapotot és a fáradságot
 • A gravitációs nyújtó pad lehetőséget kínál hogy enyhítse a gerinctájéki fájdalmakat
 • A fájdalmak megszüntethetőek, a hát és gerincproblémák nagy része kezelhető a kiropaddal.
 • A rendszeres használatával rugalmas, mozgékony lesz a gerinc, a tartó mély izomzat laza és hajlékony állapotban marad, megszűnik a fájdalom, visszatér a mozgás öröme.
 •  nyújtáskor fellépő húzóhatás a csigolyákat eltávolítja egymástól, megszűnnek a gerinc kisizületeinek félficami állapotai.
 • Vákumhatás keletkezik a porckorongok belsejében, ami a porckorongokon megjelent kiboltosulásokat és ezek sérvesedéseit visszahúzhatja az eredeti állapot felé.
 • A fordított állapotú nyújtás segítségével visszaáramlik a csigolyatest belsejébe az ízületi folyadék.

A lágy csontkovácsolásos masszázs nem helyettesíti a hagyományos orvosi ellátást, és nem veszi át a gyógytorna, gerinctorna szerepét, (kiegészítve ad több esélyt) javasolt minden olyan kezelés igénybevétele, mely segítheti gyógyulását, regenerálódását.

Tudta?

A modern kiropraktika története egy érdekes esettel kezdődött. B.J. Palmer “mágneses gyógyító” hírében állt, helyére tette egyik páciense elmozdult csigolyáját véleltlenűl. A beteg férfi meglepődve vette tudomásul, hogy egy hajdani rossz mozdulat következtében elveszített hallását a kezelés után teljes mértékben visszanyerte.

Mire jó a csontkovácsolás?

lágy csontkovácsHa fájdalmas minden mozdulat, ha úgy érzi, hogy valami nincs a helyén, ha nem úgy mozog, ahogy régen, sokat segíthet az állapotán a csontkovácsolás!

Mit csinál a csontkovács? Elsősorban azt igyekszik elérni, hogy a csontrendszerében minden elem a neki megfelelő helyen legyen. Egy-egy rossz mozdulat következében könnyedén előfordulhat, hogy egy csont odébb mozdult, ezzel fájdalmassá téve a mozgást, de akár az is okozhat problémát, ha túl sokat van egyazon testhelyzetben, például ülőmunka esetén. Aggodalomra viszont nincs ok, a csontkovácsolás ezen könnyedén segíthet!

A csontkovács szakember a csontkovácsolás során felméri a páciens állapotát, megállapítja a problémás pontok elhelyezkedését, aztán manuális módszerekkel helyrerakja a csontokat. Ez a folyamat segít abban, hogy elmúljanak az állandó fájdalmak, amelyeket a rosszul elhelyezkedő csontok okoztak.

Szeretné Ön is megtapasztalni a csontkovácsolás jótékony hatását? Akkor válasszon minket bizalommal, és szabaduljon meg a fájdalomtól!

Regenerálódjon, gyógyuljon gyorsabban a kineziotape kezelés segítségével!

Engedje meg, hogy segítsek!

Vegye igénybe cellulit masszázsainkat is!

Hiszem, hogy együtt, a kezelések sikeresek lehetnek
Harmóniában gazdag életet kívánva, előre is köszönve bizalmát:

Sáfrányos István Masszőr és természetgyógyász masszázs

Tel: 06-30-9915-642

További szolgáltatásaink:Kineziotape Kiropraktikus lágy csontkovácsolás Masszázs kuponok

Megosztás