Kérdések és válaszok

Kérdések és válaszok

Kérdéseit elküldheti e-mailben, illetve az alábbi ürlap segítségével, a megadott e-mail címre hamarosan válaszolok.

Hírtelen jött derékfájás

Tisztelt Sáfrányos István

Az édesanyám egyik reggel arra ébredt, hogy alig tud kikelni az ágyból. Orvos izom gyulladást, és merev izmokat, állapított meg. Kenőcsöt javasolt, meg gyulladáscsökkentő tablettákat.

Sajnos a fájdalom nem múlik, és a gyógyszereket erős hányinger miatt már nem szedi.

Mit javasol, mi segíthet, milyen megoldás?

 

Válasz: Hírtelen jött derékfájás

Tisztelt Uram,

A derék táji fájdalom nagyon sok okra visszavezethető.

Nem említette, hogy kedves édesanyja hány éves, milyen munkát végez, volt előző nap bármilyen fizikai megterhelésnek kitéve, esetleg a családban halmozottan előfordult hasonló tünet családtagoknál stb.

Látatlanban nehéz bármilyen konkrétumot javasolnom, (ha gyulladásban van az izom, különösen fontos az odafigyelés a kiegészítő terápiák meghatározásánál).

Én megpróbálnám a Kinezio Tape szalag felhelyezését, természetesen szakember kivitelezésével, akár nálunk is, a megfelelő meridiánok, és blokkok megszüntetését, oldását.

Egy átfogó állapotfelmérés, és a leletek áttekintése után, szerintem többet mondhatok, kérem, keressen meg egy időpontért, édesanyja

Harmóniában gazdag életet, és jó egészséget kívánok.

Sáfrányos István masszőr talpreflexológus

06-30-9915-642

Nyaki fájdalom

Kedves Sáfrányos István

Recseg ropog a nyakam. Egy ideje folyamatosan ropog a nyakam, olyan hóropogásszerű, és néha szédülök is. Mostanában a gerincem is fáj, egyfolytában feszült, és ez engem is feszültté tesz. Kivizsgáltak, és nem találtak szervi bajt, de nem múlik, és néha a félelemtől(szédülés stb.. beparázok, ilyenkor zakatol a szívem, és félek a haláltól). Mit tanácsol mit tegyek?

Válasz: Nyaki fájdalom

Kedves kérdező,
Nem írta a vizsgálatokat, és annak átfogó jellegét sem tudom.

Ennek igen sokrétű oka lehet.
Előfordulhat rossz alvás, (elnyomja a nyaki részt, ez fokozatosan izom, és ízületi merevséget okoz).
Lehet nyak gerinc részi ízületi gyulladás.
Akár érrendszeri probléma.
Ideg gyulladás.
Szerintem elég sokáig lehetne sorolni.
Látatlanban többet nem mondhatok, ha úgy gondolja, keressen fel,és egy átfogó állapotfelmérés után, több információval gazdagabbak leszünk.

A depresszió, és (szerintem, a kezdődő pánikbetegség ellen), minden este igyon meg egy csésze orbáncfű, citromfű, komló, teakeveréket. Az ideges szívdobogásra, a fagyöngy tea kiváló, ezt érdemes reggel éhgyomorra fogyasztani, vigyázva, hogy elkészítése különbözik az általános gyógytea készítéstől.( hidegen áztatjuk). A szorongás ellen a jóga légzéstechnikájával lehet válaszolni, (amiben ha felkeres tudok segíteni az elsajátításában) és reumatológus felkeresése, egy jó lépésnek bizonyulna. (remek ultrahangos technikák állnak a rendelkezésre, a nyaki ízületek, és szöveteinek, vérellátását megnövelve, a salakanyagok is könnyebben távoznak).
Helyi masszázst, milyenségét, csak állapotfelmérés után.

Harmóniában gazdag életet, és jó egészséget kívánok

Sáfrányos István
Természetgyógyász, reflexológus, masszőr

 

Felfázás

Kedves Sáfrányos István

Folyamatos csípős vizelési ingerek miatt, keresem meg, milyen lehetőségekkel tudna segíteni nekem. Sajnos majdnem minden télen visszatérő felfázással küzdök, amit gyógyszeresen kezelek, és orvosnál is járok. Az orvos azt mondta krónikus, ami mindig visszatérhet. Lehet ezen változtatni?

Válaszát előre is köszönöm.

Üdvözlettel: F.P.

Válasz: Felfázás

Kedves Panna

 

Igen lehet.

A felfázás ilyenkor télen, és ennyire változó időjárásnál, elég gyakori. A krónikus jelleg az aggasztóbb.

Sajnos, ha nem veszi elejét, akkor könnyen átmehet vesemedence, húgyhólyag, stb.. gyulladásba, ami már egy fokozattal veszélyesebb.

A hölgyeknek, anatómiailag is jobban kell vigyázni, hiszen a húgycső sokkal hamarabb szájazik be a húgyhólyagba, így a különféle gombák, baktériumok hamarabb jutnak el a meleg táptalajba (ha az immunrendszer valamilyen zavarnál fogva nem tökéletesen működik, akkor ez gondot okozhat).

Idősebb, és bölcsebb körökben nem véletlenül járja az a közmondás, hogy lábról fázunk fel. Furcsának tűnik, de határozottan állítom, van benne igazság. Ha a lábunk “átfázik”, és hozzátesszük azt a fránya gravitációt is, ami a vérkeringésre külön terheket ró, könnyebben felfázunk, így javaslatom szerint, a megfelelő testmozgással, segíthetjük szervezetünk vérkeringését. Talpmasszázzsal, nyirokdrenázzsal szintén hozzájárulhatunk a krónikus gyulladások megelőzéséhez. Esetleg nem ártana (ezt természetesen kezelőorvosa dönti el), gombákra vizsgálatokat végezni. Az immunrendszert ilyenkor télen, a megfelelő táplálkozással támogatni. (vitaminokban, és rostokban gazdag táplálék, mindig hangsúlyozom, hogy az egyensúly a legfontosabb, fehérje, vitamin, szénhidrát, stb.. egyensúlyát megteremteni).

Körömvirág, kukoricabibe, diófalevél, és cickafarkfű egyenlő arányú keverékével, ülő fürdőket javaslok.

Látatlanban, nehéz ennél többet mondani, szerintem a kiváltó ok megkeresése a legfontosabb (és krónikus jellegénél fogva ez akár egy jóval régebbi időpontra is visszavezethető).

Kérem, ha úgy gondolja, keressen fel, és egy időpont egyeztetés után, elvégezzük, az állapotfelmérést.

Harmóniában gazdag életet, és jó egészséget kívánok.

Sáfrányos István masszőr talpreflexológus

06-30-9915-642

 

Elviselhetetlen fülzúgás

 

Kedves Sáfrányos István

Kb. három hete kezdődött, és folyamatosan olyan mintha egy harang és síp keveréke dübörögne a fülemben. Ha lefekszem aludni, csendben sokkal hangosabb, és zavaró is. Úgy érzem az idegeimet felemészti, nem tudok összpontosítani, és koncentrálni ettől.

Orvosnál voltam, és a vizsgálatok semmilyen szervi elváltozásra nem utalnak.

Tanácstalan vagyok, az orvos azt mondta majd elmúlik.

Van rá valamilyen ötlete mi lehet a baj, és hogyan múlik el.

Üdvözlettel: P Szilvia

 

Válasz: Elviselhetetlen fülzúgás

 

Kedves Szilvia,

A fülzúgásnak több kiváltható oka is létezik, úgy az érrendszeri problémák, mint az idegrendszeri zavarok.

Előfordulhat, az orrmellék üregek krónikus gyulladásánál, de volt rá példa, amikor egy kóros góc a fogágyon okozta a tüneteket.

Nem írta milyen vizsgálatokat végeztek, de érdemes tovább „kutakodni”.

Ha nem találnak semmilyen elváltozást, akkor valószínűsíthető a szimpatikus, és paraszimpatikus idegrendszer zavara.(azért írtam mindkettőt, mert ha az egyik zavart szenved, nem árt vizsgálni a másikat is) Amit okozhat stressz, megfelelési kényszer, de akár a táplálkozási zavarok, vagy felszívódási zavarok is szóba jöhetnek stb..

Látatlanban, szerintem fogröntgen, (ezzel kárt biztosan nem okozunk), esetleg a nyomelemek hiányának vizsgálatát még megpróbálnám. Ha felkeres egy átfogó állapotfelmérés után, szerintem, a talpreflexológiát, a jóga (különösen a légzéstechnika), és a HKO (Kínai orvoslás) javasolnám, mint összetett terápia, ami igen hatékonyan segíthet a tünetek csökkentésében.

 

Harmóniában gazdag életet, és jó egészséget kívánok.

Sáfrányos István masszőr talpreflexológus

06-30-9915-642

 

 Ekcémás a lábam

Régen soha nem tapasztaltam, de most időnként ekcémás a lábam, néha akár ki is sebesedik. Most váltottam munkahelyet lehet ezzel összefüggésben a probléma?

 

 Válasz: Ekcémás a lábam

 

A láb bőrbetegségei, főleg ilyenkor télen, visszavezethető, akár gombás fertőzésekre is. A folyamatos szellőzés nélküli cipők, és csizmák ennek melegágyát képezhetik. Nos, ettől függetlenül, mégis van olyan, akinek soha nem jön elő, és olyan típus is, aki hajlamos rá, mint akár Ön is. Én látatlanban elsősorban a munkahelyi stresszt, (a váltás, és megfelelés) is ide sorolnám.

A szervezet fokozott salaktalanítása (népi megnevezése méregtelenítés) javasolnám. Bár a test szervei tökéletesen elvégzik ezt a feladatott, mint pl: a máj, vese stb, és ide sorolható a bőr is, néha nem árt tevékenységüket segíteni.

Az emésztés javítása, az immunrendszer erősítése, és a stressz csökkentése, légzés technikával, esélyt adhat a tünetek visszaszorítására.

Napi tíz perc, gyógynövényes, hipermangános lábáztatás helyileg is csökkentheti a megjelenést.

Kérem, keressen fel személyesen, hogy segíthessek az Ön személyére szabott terápiával.

Harmóniában gazdag életet, és jó egészséget kívánok.

Sáfrányos István masszőr talpreflexológus

06-30-9915-642


 

Magas vérnyomás, amit gyógyszerezni kell

45 éves lettem, és folyamatosan szédültem, tarkótáji fájdalommal. A körzeti orvosom, megállapította, hogy magas vérnyomásban szenvedek, folyamatosan gyógyszert kell szednem rá. Nem szeretnék gyógyszeren élni, van rá mód, hogy valami mással pótoljam?

 

Válasz: Magas vérnyomás, amit gyógyszerezni kell

Kedves János, ha az orvosa ezt diagnosztizálta, óva intem, hogy abba hagyja a gyógyszeres kezelést. Látatlanban nem mondhatok konkrétumot, ha felkeres állapotfelmérés után tudok javasolni kiegészítő terápiát. Nem írta, hogy milyen vizsgálatokat végeztek el, de gondolom, ha megállapítást nyert, végigmentek az ilyenkor szokásos rutinvizsgálatokon, és nem stressz okozta vérnyomás emelkedés áll a háttérben.

A gyógyszerek megtartása mellett, akár halolaj kapszulát (én inkább több hal fogyasztását), fagyöngy teát, fokhagyma kivonatott, és talp reflexológiát javasolnék, napi 25-30 perces intenzívebb sétát kezdésnek.

A gyógynövényekről érdemes megjegyezni, hogy tartósabb szedés mellett érhető el változás, de sok gyógynövény alkalmazását is, bizony néha fel kell függeszteni. A kiegészítő terápia mellett, a gyógyszerek, ha az orvosa is úgy ítéli meg, rendszeres ellenőrzés után, akár csökkenthető is.

Kérem, keressen meg, hogy egy átfogó állapotfelmérés után, segíthessek

Harmóniában gazdag életet, és jó egészséget kívánok.

Sáfrányos István masszőr talpreflexológus

06-30-9915-642


 

Székrekedés puffadás

Kedves Sáfrányos István! Az interneten úgy olvastam, hogy a talpreflexológia segítségével javítható a székrekedés. Sajnos nekem mostanában ezzel gondjaim voltak.

 

Válasz: Székrekedés puffadás

Kedves Zoltán,

A székrekedésnek sok oka lehet, lényeges az, hogy milyen időközönként, és milyen formában jelenik meg. (Pl: sötét fekete, ceruza vastagságú, stb..) Általánosságban maximum két naponta egyszer még egészségesnek tekinthető, ez igazán típus és ember függő. Viszont jelezhet akár komolyabb elváltozást is, és a kísérő tünetek is nagy jelentőséggel bírnak. (népi megnevezésében lehet, hogy egyszerűen „renyhe bél, vagy bél gyulladás is előfordulhat, vagy egy elmúló esetleg meglévő betegség influenza).

Látatlanban én azt javasolnám, hogy kérje ki kezelőorvosa tanácsát, (szerintem egy endoszkópos vizsgálat nem ártana, de ezt nem én döntöm el). Ha nincs szervi elváltozás, akkor lehet szenna, (nagy mennyiségben alkalmazva igen erős hasmenést okozhat) és rozsos táplálkozásra átállni, a jóga is jótékonyan segíthet, és a talpmasszázzsal is oldhatjuk a problémákat. A hasi nyirok ürítésével (nyirokmasszázs, drenázs) igen jó eredményeket lehet elérni.

Így nehéz konkrétumot ajánlani, ha felkeres egy átfogó állapotfelmérés után, többet mondhatok.

Sáfrányos István masszőr talpreflexológus

06-30-9915-642


 

Harmóniában gazdag életet, és jó egészséget kívánok.

Nyak és váll merevség

Kedves Sáfrányos István!
Folyamatos erős felső hát váll és nyaki fájdalom gyötör. Számítógépes munkát végzek, lehet ez oka ennek. Sportolok, súlyzózok, testmozgásom megvan, mégis úgy érzem, mintha késsel szurkálnának.

 

Válasz: Nyak és váll merevség

 

Kedves Péter,

Elmondása alapján, úgy gondolom, a folyamatos görnyedt munkavégzés lehet problémájának egyik oka. Azt nem írta, hogy az egész napos ülő munka után, testmozgása előtt megfelelő bemelegítéssel kezdi edzéseit.

Ha egy pozícióban tartjuk testünket, észre sem vesszük, hogy izmaink befeszülnek, és begörcsölnek, az ezután végzett (esetleg erősebb) testmozgás megfelelő bemelegítés, és nyújtás nélkül, nagyobb galibát okozhat, mint amennyit használ.

Én az izmok tónusának csökkentésére, és nyújtására javaslom egy nyak hát váll izomcsoportokra irányuló masszázst, mely kellemesen nyugtatja és lazítja a testet, gyógyfürdők igénybevételét.

 

Ha úgy gondolja, keressen meg, és egy összetettebb masszázs kezelést (kiegészítve HKO masszázzsal) is alkalmazhatunk

Harmóniában gazdag életet, és jó egészséget kívánok.

Sáfrányos István masszőr talpreflexológus

06-30-9915-642


 

Fogyás és gyógyteák

Jó napot!

Fogyni szeretnék kb 10 kilót, de mindig visszahízok valamennyit. Tudna esetleg javasolni néhány gyógyteát, amivel elő lehetne segíteni a fogyást?

 

Válasz: Fogyás és gyógyteák

 

Tisztelt kérdező,

Fogyni csak gyógyteával, nehézkes. Én azt javaslom, (tudom ez elcsépelt), hogy változtasson életvitelén. Fontos a bevitt kalória nagysága, mértéke, és milyensége, sőt szerintem a napszaknak megfelelő étkezési szokások kialakítása. A mozgás nemcsak a kalória elégetésében játszik nagy szerepet, de az immunrendszer erősítésében, és az anyagcsere szabályozásban, a hormonháztartás kiegyensúlyozásában is. Mivel nem írta hány éves, én könnyebb, de rendszeres testmozgást javasolnék. Az étkezésre is szívesen adok tanácsot, ha felkeres, és végzünk egy állapotfelmérést, de mivel nem vagyok dietetikus, javasolnám a szakember felkeresését.

A szervezet salaktalanítását, (mindig hozzátéve, erre az emberi szervezet magától is képes) méregtelenítésének támogatását, és talpmasszázst, nyirokdrenázsal kombinálva javaslok.

Mindkét eljárásban, kezelésben a szervezet öngyógyító, és harmóniára történő folyamatait erősítjük.

Az életmódváltással kapcsolatban, és a kérdés lényegére visszatérve, javasolnám a FOGYASZTÓ, FOGYÁS ALAKFORMÁLÁST SEGÍTŐ Gyógynövény tea csomagot a whitshell-től, igen hatásos visszajelzéseket kapnak. Ez a csomag átfogóan kezeli nemcsak a fogyást elősegítve, hanem a méregtelenítést is támogatva a szerveket.

 

Harmóniában gazdag életet, és jó egészséget kívánok.

Sáfrányos István masszőr talpreflexológus

06-30-9915-642


Láb zsibbadása

 

Kedves István

Mostanában igen sokszor zsibbad az egyik lábam, de el szokott múlni, lehet esetleg idegbecsípődés?

 

Válasz: Láb zsibbadása

Kedves Zsombor,

Akár lehet idegbecsípődés is, DE a láb zsibbadása nem játék.

Kérem, mielőbb keresse fel kezelőorvosát.

Nem írta, milyen egyéb, kísérő tünetekkel jár a kellemetlen érzés. Okozhatja idegrendszeri probléma, akár becsípődés, is.

Okozhatja gerincsérv is, de előfordulhat érrendszeri probléma is.

Továbblépve, helyi panaszra is visszavezethető, az ödémától kezdve (nem írta, hogy duzzadt, piros, stb..) esetleges trombózis, izomcsomó, és letapadt izom is.

Sajnos ennyi alapján még legalább 5-6 betegség okot fel lehetne sorolni.

Látatlanban nem lehet többet, mondani, elsősorban forduljon orvosához,

és utána szívesen segítek a továbbiakban.

 

Harmóniában gazdag életet, és jó egészséget kívánok.

Sáfrányos István masszőr talpreflexológus

06-30-9915-642

 

Keressen minket bizalommal, kérjen időpontot megadott elérhetőségeinken talpmasszázsra Budapesten!

További szolgáltatásaink:Kombinált kezelések: teniszkönyök, beállt izom, golf könyök, térd fájdalom, sarkantyú, lumbágó, derék és hát fájdalom, izomfájdalom myalgiás csomók

 talpmasszázs és reflexológia

Úgy érzi, Önnek a is a segíthet a reflexológia masszázs?

Engedje meg, hogy segítsek!

Hiszem, hogy együtt, a kezelések sikeresek lehetnek
Harmóniában gazdag életet kívánva, előre is köszönve bizalmát:

Sáfrányos István reflexológus és természetgyógyász masszázs

Tel: 06-30-9915-642

Sáfrányos István talpreflexológus masszázs szolgáltatások!

reflexológus reflexológia

Megosztás