Egyszerű egészségmegőrző fájdalomcsökkentő tippek

Egészségsegítő megőrző tippek:

 

Egészségsegítő megőrző tippek:

Rossz közérzet kicsit emelkedett vérnyomás, időjárás változás.

Kéz ellazítása: Szorítsuk meg a bal kéz hüvelyk és mutatóujjal a jobb kéz egyes ujjainak a végét ( a hüvelyk nyomja a körmöt felül a mutató támaszt alúl) Egy nyomás tartson 3 mp-ig a fájdalom küszöböt nem átlépve, ritmikusan váltogatva. Végezzük el a gyakorlatot a másik kézen is.

Két kezünkkel a boka ívétől felfelé a comb irányába (teljesen átfogva a lábat)  lassú erőteljes mozdulatokkal simítsuk felfelé a lábat, záró mozdulattal az Achilles-ín sarok bemélyedésénél, nyomjuk közepes erősséggel a hüvelyk, és mutató ujjunkkal 45 mp-ig.

Stressz csökkentése rövid időn belül:

Tudatos légzés terápia: Háromlépéses terápia ( nagyon jó az allergiás, és tüdő eredetű betegségekre is). Lazítsuk el a hasizmainkat, és lassan lélegezzünk be az orrunkon keresztül ( allergiásoknál érdemes előtte orrtisztító oldatot használni ).Érezzük, hogy a levegő a hasunkat telíti meg (alsó rekeszizmok, a hasra helyezzük tenyerünket, és az emelkedik csak). Második lépésként , a tüdőre helyezzük tenyerünket, és belégzéskor csak az emelkedik. Harmadik lépésként ( ez némi gyakorlatot kíván) először a hasunk emelkedik belégzéskor, majd a tüdőnk is, érdemes két tenyerünket elhelyezni az adott területeken, és erre koncentrálva lélegezni. A légzések 4 mp be illetve 8 mp kilégzések ütemében történjenek ( számolással ez megoldható, ritmust adnak a számok, és érdemes visszafelé számolni, ez az agy alfa hullám területét stimulálja. ( hirtelen szívdobogás esetén is hatásos).

Ön is támogathatja alakformálását, a cellulit (narancsbőr) csökkentését.

A bőséges folyadék fogyasztás már említésre került a cellulittal kapcsolatban. A minimális 2 literes határ fölött, lehetőleg szénsavmentes ásványvíz, salaktalanító teák, frissen facsart gyümölcslé (odafigyelve, mert bizony cukrot tartalmaz, még akkor is, ha szervezetünknek sokkal egészségesebb, és felhasználhatóbb formában) vagy esetleg zöldség lé bármilyen mennyiségben fogyasztva.

Tudom nehéz, de érdemes megfontolni a kávé, a kóla, és szénsavas italok csökkentését. A kávéban rengeteg hasznos ásványi anyag van, de vizelethajtó hatása miatt, nagyobb mennyiségben, dehidratálttá teheti szervezetünket. (a megfelelő folyadék nem utolsó sorban segíti vesénk munkáját, és könnyíti vérkeringésünk optimális mivoltát.)

A heti egy napos lé és böjtkúra segíti a cellulit kezelést, így a salakanyagok is könnyebben távoznak szervezetünkből.

Az emésztés karbantartása elengedhetetlen, alapjában is, ha cellulittal (narancsbőrrel ) problémás testfelületünk van akkor fokozottan. Táplálkozásunk főleg a rostokban gazdag élelmiszerek felé billenjen, és a zsíros húsokat érdemes elkerülni. (mindig hozzátéve, az emberi szervezet, számára a fehérje ugyanolyan fontos összetevő, mint a szénhidrát, a vitaminok, a nyomelemek, stb…)

Sportoljunk, „de ha nem”, akkor legalább gyalogoljunk, mert egészséges, és segít a salakanyagok szűrésében, és kiürítésében.

Lift helyett használjunk lépcsőt, ne törekedjünk arra, hogy a bevásárlóközpontban a lehető legközelebbi parkolót keressük, autó helyet tömegközlekedés, és várakozás közben a farizmok, lábak, vádlik megfeszítése, és lazítása kiváló torna, és ráadásul senki észre sem veszi.

Zuhanyozzunk váltott hőmérsékletű vízzel, (langyossal, meleggel kezdjük, és fejezzük be hideggel)

Pompás értorna, felpezsdül vér és nyirokkeringésünk, és a salakanyagok (méreganyagok) is könnyebben távoznak.

Izzasztókúraként, az infraszauna szintén segítheti a cellulit eltüntetését, amiből alkalmanként bőven elég 20 perc. Az infrasugárzás 2-3 cm mélyen hatol a szövetekbe, így a mélyebb rétegek is felmelegednek.

Megfelelő étrend, megfelelő mennyiségben és minőségben a „narancsbőr” ellen

Nincs kőbe vésve, de alapelv, annyi energiát kell a szervezetbe juttatni, amennyi az életmódjához szükséges.

Ez azt jelenti, hogy naponta többféle élelmiszerből biztosíthatjuk, hogy a megfelelő fehérjét, szénhidrátot, zsiradékot, vitamint, ásványi anyagot és folyadékot juttassunk a szervezetünkbe.

Szintén nem kőbe vésett alapelv, de iránymutatónak tökéletes az alábbi segítség.

NEM / ÉLETKOR

Nőknél:

11-18 év              12.2 * testtömeg (kg) + 746 Kcal / nap

19-30 év              14.7 * testtömeg (kg) + 496 Kcal / nap

31-60 év              08.7 * testtömeg (kg) + 829 Kcal / nap

NEM / ÉLETKOR

Férfiaknál:

11-18 év               17.5 * testtömeg (kg) + 651 Kcal / nap

19-30 év               15.3 * testtömeg (kg) + 679 Kcal / nap

31-60 év               11.6 * testtömeg (kg) + 879 Kcal / nap

A fenti táblázat azt mutatja, ha nem csinál semmi különlegest az alapvető alapanyagcseréhez, hogy életben maradjon, legalább ennyi energiára van szüksége.

Ennek összegét kell beszorozni a lenti számmal.

Átlagos mozgás esetén a napi kalória nőknél az alapanyagcsere 1,6 szorosa férfiaknál, 2,2 szerese.

(Hozzáteszem az átlagos mozgás nem a napi 8 órás ülőmunkát végzőkre értendő, mert nekik mozgás mennyiségüket, néhány fenti példával megfogadva bizony növelni kell).

A napi 5 étkezés már régóta elfogadott alapelv. Van abban igazság, ha hozzászoktatjuk szervezetünket a kisebb, de többszöri adagokhoz, sokkal ritkábban jön ránk a „falási kényszer”.

Én mégis azt mondom, a legfontosabb elv, ha estére lefekvés előtt nem eszünk, ilyenkor a szervezetünk takarék üzemmódba kapcsol, változik a hormonszintünk, szerveink lassabban dolgoznak.

Aki arra panaszkodik, hogy reggel nem bír bőséges reggelit fogyasztani, érdemes kipróbálnia, hogy rendszeresen az esti, késő délutáni órákban nem vesz magához tápanyagot, a szervezet egy héten belül átáll, és reggel bizony éhesek leszünk.

Néhány fogyókúra a teljesség igénye nélkül

 

Egyszerű tippek ízületi problémákra ízületi gyulladásra:

Az ízületi panaszok fokozatosan is kialakulatlanak, de jelentkezhetnek váratlanul is. Nyáktömlő gyulladáskor az csontos kiemelkedéseket védő tömlők ( bursák) , íngyulladáskor meg az ízületet körülvevő inak gyulladnak be.

Jég és Hő ha az orvosunk is jóváhagyja: Tegyünk az ízületre négy óránként egy zacskó jeget ( remek a fagyasztott zöldborsó is ) 10-15 percre amíg az ízület gyulladt. majd meleg borogatást ( kaphatók meleg tömlők) váltogatva néhányszor. ( a meleg borogatást csak krónikus ízületi gyulladáskor alkalmazzuk, hosszan fennálló visszatérő). Ficamnál szintén javasolt a hideg borogatás, vadgesztenyés kivonatú krémmel (gyulladást csökkentő escint tartalmaz). és polcoljuk fel csökkentve a végtag terhelését.

 

 

A gerinc nyújtása gerincnyújtó paddal.

Rendszeres használata segítséget nyújthat többek között a gerincsérv műtét nélküli és műtét utáni kezelésére, a deréktájéki fájdalmak enyhítésére, megszüntetésére, a kopásos és degeneratív elváltozások kezelésére.

A gerincnyújtó padot nálunk is alkalmazzuk, hatásossága visszajelzések alapján is elismert, kiegészíti és nagyban fokozza a lágy csontkovácsolásos masszázs hatásosságát.

 

 

 

Megosztás