Cellulit masszázs alakformálás és egészség

Alakformáló masszázs (narancsbőr elleni masszázs)

zsírcsökkentő celluit masszázs

Narancsháború” – vannak, akik így nevezik a cellulittal folytatott küzdelmet. Ősztől tavaszig elrejtjük a nagyvilág elől az általunk kevésbé szépnek gondolt testrészeinket, ám otthon a tükör nap, mint nap szembesít önmagunkkal… Az ideális alak elérésében segíthet egy képzett masszőr, hiszen az alakformáló masszázs az egyik legintenzívebb nyugati masszázstípus. A kezelt testrészek elsősorban a comb, a fenék és a felkar. A masszőr ezeket a területeket dolgozza át, speciális fogásokat és vérbőséget fokozó hatóanyagokat alkalmazva. Munkáját segítheti a köpöly, és befejező műveletként fóliát is használhat (testtekercselés) a hatékonyság érdekében.

 

Az alakformáló masszázs célja elsősorban a feszesítés és a testtekercselésméregtelenítés. Főleg a fogyásban és helyi zsírszövetek csökkentésében lehet kiemelkedő szerepe. A masszázs során a szervezetben lerakódott salakanyagok felszabadulnak és távoznak, a vér- és nyirokkeringés élénkítése segíti az anyagcsere-folyamatokat, a bőr feszesebbé válik, szebbek lesznek a test körvonalai.

masszázs segíti az ellazulást, így lelkileg is segíti a fogyni vágyókat. Az érintésnek, az intenzív érzéseknek köszönhetően javul a közérzetünk, könnyebb megbarátkozni a testünkkel.

Miért érdemes ellátogatni azalakformáló masszázsra

Celluit fogyasztó masszázs

  • Segíti a fogyókúrát és sikerélményt ad.
  • Javítja a közérzetet, energizál.
  • Segít megbarátkozni a testünkkel.
  • A masszázs szebbé, egyenletesebbé, feszesebbé varázsolja a bőrt.
  • Meggyorsítja a fogyókúra eredményét, magabiztosságot ad.
  • Hatásosabbá teszi a testmozgást.

cellulit (narancsbőr) masszázs során elengedhetetlen a bő folyadék fogyasztása. Gondoljunk egy vízvezeték hálózatra, ha kicsi a nyomás, a magas pontok felé, már csak pislákol a víz, és sokkal hamarabb lerakódnak szennyeződések, a vízből kicsapódó egyéb anyagok. A nyirok hasonlóan működik, hiszen nincs lehetősége a szív pumpálására, és a negatív szívóerő sem túlságosan segíti az áramlást. Így a cellulit, a kicsi zsír és egyéb sejtekből, salakanyagokból összeállt göbök is sokkal gyorsabban rekednek a szervezetünk salaktalanító hálózatában. Az a genetikai örökség, hogy bőrünk rugalmas, ezeket a salakanyagokat (népies nevén méreg anyagokat) a felszín felé nyomják. A cellulit eltüntetésének legbiztosabb módszerei, ha sok folyadékot fogyasztunk, így segítjük az áramlást, és a szervezet öntisztító tevékenységét, és ha sokat mozgunk. A cellulit, azaz a narancsbőr eltüntetésére kezdésnek remek módszer a túrázás, a napi 20-30 perces séta is. A szervezet így támogatva az izmok összehúzódásából eredő kompressziós nyomássa könnyebben tisztítja és távolítja el a felgyülemlett, szövetközi törmelék sejteket.

Az eredmény nagyban fokozható cellulit ellenes alakformáló masszázzsal, mely olyan minőségi összetevőket tartalmazó készítményekkel történhet, amik serkentik magában is a nyirok- és vérkeringést, a cellulit ellenes masszázs fogásaival.

cellulit masszázs fokozható, ha alkalmanként, nyirokmasszázst is alkalmazunk, így segítve a nyirok folyadék tisztítását.

Mitől alakulhat ki a cellulit?

Sokan küzdenek cellulittal, ismertebb nevén narancsbőrrel. A cellulit kialakulását egyszerűbb megelőzni, mint később kezelni. Azonban ha már kialakult, még nincs minden veszve, sokat tehetünk ellene cellulit masszázzsal és helyes táplálkozással. Nézzük, miért is alakul ki!

A cellulit kialakulásának legfőbb oka a helytelen táplálkozás, melynek követeztében a salakanyagok lerakódnak a zsírszövetekben. A salakanyagok alapvetően a nyirokrendszeren keresztül távoznak. Mivel a nyirokkeringést az izmok működtetik, a rendszeres mozgás hiánya is vezethet a cellulit kialakulásához. Emiatt fontos a rendszeres salaktalanítás, illetve a nyirokmasszázs. A cellulit kialakulásának harmadik legfőbb okáról nem tehetünk, és sajnos befolyásolni sem tudjuk, ez ugyanis a genetika.

A már meglévő narancsbőrt alapvetően a kialakulás okainak megszüntetésével tudjuk kezelni. Ehhez ajánljuk a salaktalanítást, és a nyirokkeringés fokozása érdekében a nyirokmasszázst. Forduljon hozzánk bizalommal, ha szeretne egy életre megszabadulni a cellulittól!

Ön is támogathatja alakformálását, a cellulit (narancsbőr) csökkentését.

A bőséges folyadék fogyasztás már említésre került a cellulittal kapcsolatban. A minimális 2 literes határ fölött, lehetőleg szénsavmentes ásványvíz, salaktalanító teák, frissen facsart gyümölcslé (odafigyelve, mert bizony cukrot tartalmaz, még akkor is, ha szervezetünknek sokkal egészségesebb, és felhasználhatóbb formában) vagy esetleg zöldség lé bármilyen mennyiségben fogyasztva.

Tudom nehéz, de érdemes megfontolni a kávé, a kóla, és szénsavas italok csökkentését. A kávéban rengeteg hasznos ásványi anyag van, de vizelethajtó hatása miatt, nagyobb mennyiségben, dehidratálttá teheti szervezetünket. (a megfelelő folyadék nem utolsó sorban segíti vesénk munkáját, és könnyíti vérkeringésünk optimális mivoltát.)

A heti egy napos lé és böjtkúra segíti a cellulit kezelést, így a salakanyagok is könnyebben távoznak szervezetünkből.

Az emésztés karbantartása elengedhetetlen, alapjában is, ha cellulittal (narancsbőrrel ) problémás testfelületünk van akkor fokozottan. Táplálkozásunk főleg a rostokban gazdag élelmiszerek felé billenjen, és a zsíros húsokat érdemes elkerülni. (mindig hozzátéve, az emberi szervezet, számára a fehérje ugyanolyan fontos összetevő, mint a szénhidrát, a vitaminok, a nyomelemek, stb…)

Sportoljunk, „de ha nem”, akkor legalább gyalogoljunk, mert egészséges, és segít a salakanyagok szűrésében, és kiürítésében.

Lift helyett használjunk lépcsőt, ne törekedjünk arra, hogy a bevásárlóközpontban a lehető legközelebbi parkolót keressük, autó helyet tömegközlekedés, és várakozás közben a farizmok, lábak, vádlik megfeszítése, és lazítása kiváló torna, és ráadásul senki észre sem veszi.

Zuhanyozzunk váltott hőmérsékletű vízzel, (langyossal, meleggel kezdjük, és fejezzük be hideggel)

Pompás értorna, felpezsdül vér és nyirokkeringésünk, és a salakanyagok (méreganyagok) is könnyebben távoznak.

Izzasztókúraként, az infraszauna szintén segítheti a cellulit eltüntetését, amiből alkalmanként bőven elég 20 perc. Az infrasugárzás 2-3 cm mélyen hatol a szövetekbe, így a mélyebb rétegek is felmelegednek.

Megfelelő étrend, megfelelő mennyiségben és minőségben a „narancsbőr” ellen

Nincs kőbe vésve, de alapelv, annyi energiát kell a szervezetbe juttatni, amennyi az életmódjához szükséges.

Ez azt jelenti, hogy naponta többféle élelmiszerből biztosíthatjuk, hogy a megfelelő fehérjét, szénhidrátot, zsiradékot, vitamint, ásványi anyagot és folyadékot juttassunk a szervezetünkbe.

Szintén nem kőbe vésett alapelv, de iránymutatónak tökéletes az alábbi segítség.

NEM / ÉLETKOR

Nőknél:

11-18 év              12.2 * testtömeg (kg) + 746 Kcal / nap

19-30 év              14.7 * testtömeg (kg) + 496 Kcal / nap

31-60 év              08.7 * testtömeg (kg) + 829 Kcal / nap

NEM / ÉLETKOR

Férfiaknál:

11-18 év               17.5 * testtömeg (kg) + 651 Kcal / nap

19-30 év               15.3 * testtömeg (kg) + 679 Kcal / nap

31-60 év               11.6 * testtömeg (kg) + 879 Kcal / nap

A fenti táblázat azt mutatja, ha nem csinál semmi különlegest az alapvető alapanyagcseréhez, hogy életben maradjon, legalább ennyi energiára van szüksége.

Ennek összegét kell beszorozni a lenti számmal.

Átlagos mozgás esetén a napi kalória nőknél az alapanyagcsere 1,6 szorosa férfiaknál, 2,2 szerese.

(Hozzáteszem az átlagos mozgás nem a napi 8 órás ülőmunkát végzőkre értendő, mert nekik mozgás mennyiségüket, néhány fenti példával megfogadva bizony növelni kell).

A napi 5 étkezés már régóta elfogadott alapelv. Van abban igazság, ha hozzászoktatjuk szervezetünket a kisebb, de többszöri adagokhoz, sokkal ritkábban jön ránk a „falási kényszer”.

Én mégis azt mondom, a legfontosabb elv, ha estére lefekvés előtt nem eszünk, ilyenkor a szervezetünk takarék üzemmódba kapcsol, változik a hormonszintünk, szerveink lassabban dolgoznak.

Aki arra panaszkodik, hogy reggel nem bír bőséges reggelit fogyasztani, érdemes kipróbálnia, hogy rendszeresen az esti, késő délutáni órákban nem vesz magához tápanyagot, a szervezet egy héten belül átáll, és reggel bizony éhesek leszünk.

 

Néhány fogyókúra a teljesség igénye nélkül

 

 

További szolgáltatásaink: Kínai masszázsKineziotape Kiropraktikus lágy csontkovácsolás

Szívesen szépülne meg az alakformáló masszázs segítségével

Engedje meg, hogy segítsek!

Hiszem, hogy együtt, a kezelések sikeresek lehetnek
Harmóniában gazdag életet kívánva, előre is köszönve bizalmát:

Sáfrányos István Masszőr és természetgyógyász masszázs

Tel: 06-30-9915-642

celluit masszázs kezelések

Megosztás